Home FASHION & BEAUTY Fashion Nieuwe collectie doet Astrid Coppens dromen van doorbraak in Amerika: ‘Er is...

Nieuwe collectie doet Astrid Coppens dromen van doorbraak in Amerika: ‘Er is daar erg veel vraag naar mijn lijn’

Astrid sloeg al voor de elfde (!) keer de handen in elkaar met de Belgische winkelketen ZEB.

ZEB

Astrid sloeg voor de elfde (!) keer de handen in elkaar met de Belgische winkelketen ZEB. Voor die gelegenheid trok Flair op een doordeweekse dinsdag richting een wel erg bijzondere locatie: het Afrikamuseum in Tervuren. Hoewel dit prachtige gebouw pas in december opnieuw de deuren zal openen, mochten wij er al ronddolen en een leuke babbel voeren met mevrouw Coppens!

Zwart blijft prominent aanwezig, maar de collectie van Astrid Coppens voor ZEB ziet er dit najaar toch een tikkeltje anders uit in vergelijking met vorige modeseizoenen. No worries: Astrid Black Label beschikt nog steeds over dat beruchte rock-‘n-rollgehalte, maar de look-and-feel is duidelijk cleaner geworden en doet hier en daar zelfs een beetje Scandinavisch aan. Het duurt dan ook niet lang voor die superzachte camelkleurige teddyjas ons in het oog springt, en dat blijkt ook Astrids absolute musthave voor dit najaar te zijn.

‘De oversized teddy stond al superlang op mijn wishlist en moest dus een eyecatcher in mijn collectie worden. Je kan hem letterlijk over elk stuk aantrekken en is zowel stijlvol met een paar comfy sneakers eronder als met een paar high heels’, vertelt Astrid ons wanneer we een eerste blik op de collectie werpen. Hoewel je dit najaar dus prachtige essentials kan scoren, mag je je ook aan heuse trendstukken verwachten.

Bram bemoeit zich niet met mijn collectie, maar de fotografie neemt hij wel voor zijn rekening. Als hij daar iets niet goed in vindt dan zal hij dat wel duidelijk maken.

‘Deze winter heb ik heel wat lakleer in de collectie verwerkt. Een nineties vibe die ik in Hollywood oppikte. Maar ook leopard mocht niet ontbreken, al koos ik wel voor een subtiele versie, want de print kan nog al snel trashy overkomen, vind ik.’ Of ze tijdens het ontwerpen af en toe advies vraagt aan manlief? ‘Neenee, daar bemoeit hij zich absoluut niet mee! Bram neemt wel de fotografie voor zijn rekening en als hij daar iets niet goed in vindt dan zal hij dat ook meteen duidelijk maken.’

Astrid liet zich dus duidelijk inspireren op de streetstyle in het zonnige Los Angeles. De jaloersmakende stuks die ze daar in de kast heeft hangen, zien er dan ook volledig anders uit dan die ze hier in ons Belgenlandje heeft. ‘Mijn garderobe in LA is mega casual. Denk aan Daisy Duke jeansshortjes en heel wat sporty items, maar daar kan je in België minder mee buitenkomen. Als ik in ’t stad bijvoorbeeld rondwandel in een Adidasbroekje dan kijken die madammetjes mij meteen vreemd aan, terwijl die iconische drie strepen daar nu echt hot zijn’, vertelt Astrid. Welke labels ze zelf graag shopt naast haar eigen lijn? ‘Saint Laurent, zonder enige twijfel! Al liggen die items wel in een compleet andere prijsklasse uiteraard. Voor jeans vind ik One Teaspoon dan weer erg cool en daarnaast val ik ook als een blok voor de ontwerpen van Alix The Label.’

The American Dream?

Hoewel Astrids collectie al voor de elfde keer aan de kapstokken bij ZEB mag prijken, ziet mevrouw Coppens een lancering in Amerika helemaal zitten. ‘Er is in Los Angeles erg veel vraag naar mijn lijn. Mensen spreken mij dan ook regelmatig aan op straat. “Where is that from?”, klinkt het dan en dan wijs ik hen snel door naar mijn webshop. Maar een lancering in LA? Ja, dat zou ik wel heel cool vinden!’. En met het doorzettingsvermogen van deze powerlady moet dat geen probleem zijn, vermoeden wij. You go, girl!

Meer mode: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.