Home FASHION & BEAUTY Droogconditioner: niet zo nieuw, maar wat is het precies?

Droogconditioner: niet zo nieuw, maar wat is het precies?

En is er een verschil met droogshampoo?

Droogshampoo en droogconditioner zijn beide producten in sprayvorm die je kan gebruiken tussen twee haarwasbeurten door. Maar terwijl droogshampoo een reinigende functie heeft gebruik je droogconditioner eerder voor andere doeleinden.

Zowel droogshampoo als -conditioner gebruik je tussen twee haarwasbeurten door op droog haar. In tegenstelling tot droogshampoo, die je haar matter maakt, geeft een droogconditioner je haar meer glans. Hij is bedoeld om dof, ongewassen haar er weer gezond en levendig te doen uitzien. Droogconditioner bevat olie om je haar te voeden, terwijl droogshampoo zetmeel bevat om net de olie uit je haar te absorberen.

Als je haar een paar dagen niet gewassen is, zullen je wortels er wat vetter uitzien. Dus, vraag je je af, waarom zou ik dan nòg meer olie willen toevoegen? Een droogconditioner is vooral aan te raden als je van nature erg droog haar hebt. In dat geval kan hij je helpen om je puntjes minder droog te maken, maar breng hem dan ook alleen maar aan op de lengtes van je haar en niet op de wortels. En omgekeerd: droogshampoo breng je enkel aan op de wortels van je haar en niet op de puntjes. Je kan de twee dus perfect samen gebruiken als je dat wil.

Droogconditioner

S Factor Papaya Moisture Spray – € 22,60 – TiGi, bij professionele kapsalons.
Hold Booster – € 20,50 – Matrix, www.matrix.com.
Diamond Oil Airy Mist – € 28,80 – Redken, www.redken.com.

Net zoals shampoo en conditioner die je met water gebruikt heeft shampoo dus een reinigende functie en werkt conditioner hydraterend en verzorgend. Of je kan gewoon een twee-in-één-product gebruiken zoals deze gloednieuwe Dry Cleaner, de allereerste droogshampoo én -conditioner in één. Lazy girl hair: check!

Dry Cleaner – € 32 – Shu Uemura, bij geselecteerde salons (vanaf volgende week verkrijgbaar).

Dry Cleaner

Bekijk hier hoe je droogshampoo het beste aanbrengt en waarom je dat beter 's avonds doet.

Lees ook:

8 trucs om je haarwasbeurten te beperken

4 redenen om je haar minder te wassen

10 dingen die jij fout doet bij het wassen van je haar

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.