Home FASHION & BEAUTY Dit zijn de 5 beste zelfbruiners van het moment

Dit zijn de 5 beste zelfbruiners van het moment

Roger Dyckmans
Wij zijn helemaal uit wintermodus: hoe fris het nog mag worden, wég winterjassen en dikke sjaals. En ook: wég       bleek winterhuidje. Enter: zelfbruiner. Welke geeft geen strepen of oranje gloed op je gezicht? Wij presenteren: de beste zelfbruiners du moment. Hoe we dat weten? Door al een maand of twee intensief te testen natuurlijk! En nee, we zien er nog altijd niet uit als een gedroogde, gestreepte, knaloranje wortel. De nieuwste generatie zelfbruiners zijn natuurlijk, ultralicht van textuur en verzorgend voor je huid.

Flash Bronzer: benentopper

De test: deze zelfbruiner van Lancôme is een ultralichte gel, bruin van kleur met fijne gouddeeltjes erin. Hij lijkt heel bruin, maar als je hem op je benen uitsmeert, geeft hij een natuurlijk effect. Je benen zijn al meteen voorzien van een gezonde gloed, dus je moet niet wachten tot de DHA (de werkzame stof die je huid doet verkleuren) in actie schiet.

Na een halfuurtje komt de selftan-kleur aan de oppervlakte: naturel, mooi bruin zonder enige oranje ondertoon én egaal.

Tip: smeer hem eerst in met je beide handen, ga daarna met je handen in alle richtingen over je been om strepen te voorkomen. Vergeet je enkels niet.

Fash Bronzer Self-tanning Gel Instant Iridescent tan – € 28,80 – Lancôme, parfumerie.

zelfbruiner Lancôme test

Self Tan Beauty: zelfbruinserum

De test: Het valt metéén op: deze zelfbruiner van Lancaster ruikt lekker. Een echt vakantiegeurtje, wat de naam 'A week in Ibiza' al deed vermoeden. Denk tiaré, kokoswater, vanile. Het caramelkleurige serum breng je aan na het reinigen, voor je dagcrème. Het geeft al meteen een subtiel tintje aan je huid, de echte selftankleur wordt na een tweetal dagen smeren zichtbaar: naturel, egaal, écht. In het gamma is een light-medium en dark-lijn, zodat je zelf het effect kan kiezen.

Tip: smeer dit serum het hele jaar door. Hij geeft niet enkel een gezond tintje, maar doet ook écht iets goed voor je huid. Zonder vet te zijn, maakt hij je huid meteen glad en gehydrateerd.

Self Tan Beauty Medium A week in Ibiza Self Tanning Concentrate Instant Golden Glow – € 32,95 – Lancaster, parfumerie.

zelfbruiner LAncaster test

Clarins: zelfbruin-druppels

De test: Ik ben al jaren fan van de zelfbruiners van Clarins: gemakkelijk in gebruik en ze geven een naturelle, niet-verdreven kleur aan je huid. Nieuw dit jaar is de zelfbruiner in druppelvorm: elke dag een paar druppeltjes door je dagcrème mengen en je krijgt een gezonde gloed. Doordat je de druppeltjes mengt met je dagcrème en daarna uitsmeert, wordt het product mooi egaal verdeeld over je huid en krijg je geen vlekken. Wij zijn vooral fan van de kleur (geen vlekje oranje te bespeuren) die subtiel maar toch aanwezig is.

Tip: Wordt het resultaat te fel? Gebruik dan een paar dagen geen of maar één druppeltje, easy!

Radiance-Plus Golden Glow Booster – € 22,50 – Clarins, parfumerie.

clarins zelfbruiner

Sublime Bronze: gezicht- en bodyserum

De test: het serum heeft een gelstructuur die je snel en gemakkelijk uitsmeert. Waar je maar wil, trouwens want je kan dit serum op je lichaam én gezicht gebruiken. Dé grootste belofte van dit serum is dat de kleur wel tot 2 weken zichtbaar is. Drie dagen na elkaar smeren, twee weken bruin. Ik vind het een aangenaam product: smeert vlot, voelt niet kleverig aan en droogt snel. Na één keer smeren zie ik niet zo veel kleurverschil, na drie dagen heb ik een goed kleurtje, alsof ik een weekje op vakantie ben geweest, dat zeker tien dagen houdt. Ik ben een fervent scrubber en badderaar, vandaar dat ik waarschijnlijk de 2 weken niet haal, maar toch: een heel langhoudend resultaat!

Tip: smeer altijd een bodylotion na het gebruiken van een zelfbruiner. Zo blijft de kleur langer mooi en egaal.

Sublime Bronze Subliem Zelfbruinend Serum – € 17,99 – L'Oréal Paris, drogist.

l'oreal zelfbruiner test

Diorskin Prime&Bronze: perfecte make-upbasis

De test: 'Oeps', is mijn eerste reactie als ik de primer zie: de kleur is diepbruin. Je brengt hem aan na je dagcrème, als make-up-basis. Metéén bij het uitsmeren versmelt de kleur met je huid tot een gezonde -en vooral natuurlijke- tint. Wanneer ik daarna mijn foundation aanbreng, lijkt het of deze nog egaler is dan anders. Ik krijg de komende dagen meerdere complimentjes over mijn huid. Geen groots selftaneffect (als in: niet het effect van twee weken aan de evenaar gespendeerd) maar eerder subtiel (i like!) én met een beautifying effect op je huid.

Tip: de primer komt in twee variaties: eentje voor een lichte huid en een donkerdere huid. Ik testte die voor de lichte huid. Wil je een grootser selftan-resultaat, ga dan voor de andere variant.

Diorskin Nude Tan Prime & Bronze Base de Teint Bonne Mine Naturelle – € 37,50 – Dior, parfumerie.

zelfbruiner dior test

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.