Home FASHION & BEAUTY Dit moet je eten voor een mooiere huid

Dit moet je eten voor een mooiere huid

Corbis
We smeren ons gezicht vol met maskertjes en lotions om een mooiere huid te krijgen, maar er bestaan een heleboel voedingsmiddelen die net zo doeltreffend zijn als de beautyproducten in onze kast. Meer zelfs, ze hechten zich van binnenuit aan je huid. Hup, naar de supermarkt!
1 / 12
Avocado
Groenekool
Broccoli
Rode vruchten
Tuinkers
Noten
Pitjes
Zalm
Thee
Tofoe
Tomaten
Yoghurt
Avocado
Avocado

Avocado-olie houdt je huid soepel en stevig en heeft bijna net dezelfde samenstelling als natuurlijke olie. De vetzuren in een avocado zijn ook perfect om je verbrande huid te kalmeren.

Groenekool
Groenekool

Groenekool is een heel krachtige groente. Het hoge alkalinegehalte voedt je huid van binnenuit.

Broccoli
Broccoli

Ook broccoli is een toppertje. De groente werkt ontstekingsremmend en is rijk aan vitamine A, C en K. Broccoli zou je antikankergenen stimuleren en… je haar sneller doen groeien!

Rode vruchten
Rode vruchten

Aardbeien, frambozen, bosbessen of rode bessen: met rode vruchten doe je nooit iets verkeerd. Onthoud wel dat de donkerste vruchten het doeltreffendste zijn. Ze bevatten enorm veel antioxidanten en geven je een stevige dosis vitamine C, wat dan weer goed is voor een stevige, soepele huid. 

Tuinkers
Tuinkers

Tuinkers is niet zo'n populaire groente. Nochtans zit het vol mineralen en antioxidanten, wat voor een mooie teint zorgt.

Noten
Noten

Of je nu hazelnoten, amandelen, pistachenoten, pijnboompitten of walnoten eet, ze bevatten allemaal een grote dosis vitamine E, seleen, omega 3 en zink. Ze houden je huid elastisch en jong.

Pitjes
Pitjes

Net als bij rode vruchten en noten kan je ook hier uit verschillende soorten kiezen. Lijnzaad, zonnebloempitjes, pompoenpitjes of hennepzaad: allemaal hebben ze eigenschappen die je huid boosten. Stralend velletje, here we come!

Zalm
Zalm

Goed nieuws voor zalmliefhebbers: nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat twee keer per week zalm eten de kans op huidkanker verkleint. In tegenstelling tot vlees vermindert vis ontstekingen van de huid.

Thee
Thee

Thee bevat een heleboel antioxidanten. Studies tonen aan dat thee de schadelijke effecten van uv-stralen vermindert en het risico op kanker verkleint. Muntthee normaliseert je hormoongehalte en is daardoor goed tegen huidproblemen.

Tofoe
Tofoe

Hoe ouder we worden, hoe minder energiek onze huid is. Tofoe is rijk aan calcium, vitamine E en eiwitten en houdt je huid jong, soepel en elastisch.

Tomaten
Tomaten

Dat tomaten goed zijn voor je hart en bloedsomloop, wisten we al. Studies tonen nu aan dat tomaten ook de huidveroudering en de schadelijke effecten van de zon tegengaan. 

Yoghurt
Yoghurt

Yoghurt is niet alleen goed voor je botten. Het is rijk aan vitamine B2, B6 en B12 en bevat veel eiwitten, wat ideaal is om je huid te detoxen. Griekse yoghurt werkt het best. Yoghurt is ook goed tegen acne.

Bron: Bustle

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.