Home FASHION & BEAUTY Dit gebeurt er wanneer je je haar wast met appelazijn

Dit gebeurt er wanneer je je haar wast met appelazijn

Het proberen meer dan waard!

Shutterstock
Je eigen beautymiddeltjes bereiden is niet altijd even succesvol. Iedereen die weleens op een brakke zondag met een gezicht vol overrijpe avocado heeft gestaan, weet waar we op doelen. Toch zijn er wel degelijk producten uit je keukenkastje die wonderen kunnen verrichten. Zoals appelazijn, bijvoorbeeld.

Goedkope beautyproducten zijn geen overbodige luxe en daarom is het misschien een ideetje om je haar de komende weken eens met appelazijn te wassen. Klinkt niet direct superaantrekkelijk, maar het is toch het proberen waard.

Je haar wordt schoner

Azijn staat bekend om een sterk reinigende werking. Daardoor zou je met het product makkelijker de restjes mousse, haarlak en conditioner uit je haar kunnen wassen. Als je niet direct je hele haar onder wil dompelen in een azijnbad, kan je proberen om een lege spray te vullen met drie eetlepels appelazijn en een kopje water. Spuit het mengsel in je haar en masseer een paar minuten zachtjes in. Even uitspoelen en je zal versteld staan over je schone en frisse lokken.

Minder roos

Je haar één of twee keer per week behandelen met het azijnmengsel zou wonderen doen als je last hebt van schilfertjes. Niet alleen zou het minder worden, maar ook de huidirritatie en de bijbehorende roodheid zouden afnemen.

Je haar gaat glanzen

Appelazijn zou de natuurlijke balans van je haar herstellen, waardoor het sterker en glanzender wordt. Bovendien zou het stug haar zachter maken en makkelijker te ‘temmen’ – zelfs zonder conditioner.

Maar die geur?

Ja, die kan inderdaad behoorlijk sterk aanwezig zijn, maar door goed te spoelen moet je het meeste eruit kunnen wassen. Een beetje föhnen – met koude lucht – kan ook wonderen doen.

Orange is the New Black

via GIPHY

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.