Home FASHION & BEAUTY Detox je haar in 4 stappen

Detox je haar in 4 stappen

Je haar zal je dankbaar zijn!

Thinkstock
We willen constant up to date zijn met de laatste haartrends, de nieuwste haarkleuringen en dat krulijzer testen we ook met veel plezier even uit. Ons haar is daar minder happy mee. Maar met een eenvoudige detoxkuur zijn je manen in no time weer in topconditie. Thank god!

1. Grote kuis

Begin met detoxshampoo, zoals deze van Kevin Murphy bijvoorbeeld. Die zuivert je haar én hoofdhuid grondig en ontdoet het van alle resten van stylingproducten en chemicaliën. Laat de shampoo een minuutje inwerken en spoel uit. Heb je geen detoxshampoo bij de hand? Was je haar dan twee keer met je vertrouwde shampoo: de eerste om overtollige resten stylingproduct te verwijderen, de tweede keer om je haar te verzorgen en te zuiveren.

2. Wassen

Een detoxshampoo mag dan ultrazuiverend zijn, verzorgen doet hij je haar niet. Was daarom je haar na de detoxshampoo met je vertrouwde shampoo. Concentreer je tijdens het wassen vooral op de haarwortels. Met je vingertoppen – niet met je nagels! – masseer je de shampoo in cirkelvormige bewegingen voor minstens twee minuten in. Spoel goed uit. Hou zeker ook rekening met deze 10 dingen die je fout doet bij het wassen.

3. Verzorgen

Futloos haar zonder glans? Je lokken hebben nood aan een extra dosis voeding. Verwen het daarom met een voedend haarmasker. Het herstellende haarmasker van Yves Rocher bevat geen siliconen en is verrijkt met herstellende karitéboter. Bovendien verzwaart dit masker je haar niet waardoor het niet futloos aanvoelt na het drogen.

4. Laten rusten

Last but not least: laat je haar rusten. Probeer het minstens twee dagen niet te wassen (hier vind je trucs om je wasbeurten te beperken) en laat stylingproducten even voor wat ze zijn. Probeer de komende dagen ook je lijf te detoxen door veel water te drinken en kies voor lichte maaltijden om zo het effect op je haar nog te vergroten. Wil je het easy of ben jij een doorzetter? Kies de detoxmethode die bij jou past.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.