Home FASHION & BEAUTY De perfecte temperatuur voor je stijltang

De perfecte temperatuur voor je stijltang

Deed jij het ook altijd al fout?

Flair
Niet te warm, niet te koud – voor wat haar van goud? Correct. Onderzoekers hebben de perfecte temperatuur voor je sijiltang gevonden. *drum rolls*

Als je je haar op een te lage temperatuur steilt, kunnen je lokken er helemaal het tegenovergestelde van stralend uitzien. Byebye, glans & hello, haar dat zomaar flauwtjes langs je hoofd hangt.

Maar als je je stijltang te warm instelt, bestaat de kans dat je je haar verbrandt. Het resultaat? Een gefrituurde coupe. En laat ons eerlijk zijn: het enige wat we flink gefrituurd willen, zijn onze bitterballen. Eens je de 215°C bereikt, gaat het alleen maar bergaf, want vanaf dat niveau smelt de keratine in je haar. Gevolg: gespleten punten en kapot haar dat zelfs door conditioner niet meer te fiksen valt.

Godzijdank is er een temperatuur die helemaal perfect is. Volgens onderzoekers verwarm je je stijltang het best tot exact 185°C. Niet kouder, niet warmer. De voordelen: het helpt je haar vocht vast te houden en sluit de cuticula (de buitenste laag van je haar) gemakkelijk, waardoor je manen zullen glanzen. 185°C is dé sleutel naar haar dat glad, glanzend en kroezel-proof is. Ren dus nú naar je stijltang, stel de temperatuur in op 185°C en verander het never ever.

Meer tips om je haar shiny te houden:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.