Home FASHION & BEAUTY De muzes van Marc Jacobs

De muzes van Marc Jacobs

Marc Jacobs nam begin oktober al afscheid als ontwerper van Louis Vuitton met een gitzwarte catwalkshow en nu onthult hij ook de laatste campagne voor het huis, met in de hoofdrol zijn persoonlijke modemuzes. Sterren als Sofia Coppola, Catherine Deneuve en Gisele Bündchen poseerden weemoedig voor de lens van fotograaf Steven Meisel. Een duister festijn voor het oog.

De zomercollectie die binnenkort in de winkels ligt, is de laatste die Marc Jacobs tekende voor Louis Vuitton. En daar hoort een campagne bij. Feestelijk, want vol grote namen die de ontwerper doorheen de jaren hebben geïnspireerd, maar ook emotioneel, want pikzwart en een tikje droevig.

De muze van Marc Jacobs is even veelzijdig als de man zelf, die zowel speels als ultrachic uit de hoek kan komen en Louis Vuitton seizoen na seizoen naar een hoger niveau tilde. Zijn zwarte zwanenzang is een verrassend maar passend afscheid, en Jacobs wilde niet zo maar een paar modellen inschakelen voor zijn ultieme Vuitton-campagne.

Regisseuse Sofia Coppola (boven rechts), modellen Gisele Bündchen, Edie Campbell en Caroline de Maigret (boven links) en actrices Catherine Deneuve en de Chinese Fan Bingbing, het zijn stuk voor stuk vrouwen die Jacobs inspireren. De shoot van de campagne was volgens communicatieverantwoordelijk bij Vuitton Frédéric Winckler "een emotionele aangelegenheid", wat ook te zien is in de beelden.

Gelukkig weten we dat we nog niet van Marc Jacobs af zijn, want bij zijn eigen label gaat hij gewoon door met ontwerpen. Aan het hoofd van Louis Vuitton komt ondertussen Nicolas Ghesquière, die vorig jaar Balenciaga verliet. Benieuwd wat de toekomst brengen zal en tot die tijd kunnen we dus genieten van de mooie melancholie van Marc Jacobs' muzes. Alliteraties uit.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.