Home FASHION & BEAUTY De hype verklaard: ecovriendelijke make-up

De hype verklaard: ecovriendelijke make-up

Geef je make-uptasje een groene make-over

Het is geen nieuws meer dat het slecht gaat met onze planeet. Maar wist je dat je via je beautycase je steentje kan bijdragen aan een beter milieu? 'Gewone' make-upproducten zitten namelijk tjokvol schadelijke stoffen. Wees dus groen in je make-upselectie en geniet van een mooiere wereld én een dito huid.

De chemicaliën in onze producten worden kleiner en krachtiger gemaakt, waardoor ze makkelijker én dieper in de huid dringen. In Europa zijn trouwens duizend kankerverwekkende stoffen verboden in cosmetica, maar wist je dat Amerika daarvan maar zes stoffen weert? Uhu, believe it. Wees dus voorzichtig als je op beautyshoptocht gaat in de US of A.

Hier let je best op: als er woorden als 'kruiden' of 'natuurlijk' op de verpakking van een schoonheidsproduct staan, neem je die best met een flinke korrel zout. De voorwaarden om zo'n titel te krijgen, zijn nogal vaag. Zo kunnen cosmeticamerken je makkelijk laten geloven dat je een bioproduct koopt dat er in werkelijkheid geen is.

Ook niet onbelangrijk is letten op de vervaldatum. Ligt die ver in de toekomst, dan zit je product waarschijnlijk boordevol bewaarmiddelen (dus: chemicaliën). En daar wordt niemand beter van.

Biologische producten werken even goed als de traditionele varianten, laat daar vooral geen twijfel over bestaan. Alleen betaal je er net een beetje meer voor. Maar hey, je voelt je beter schuldig over een licht slinkende bankrekening dan over je bijdrage aan een vervuilde planeet. Toch?

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.