Home FASHION & BEAUTY De beste tips om handcrème aan te brengen

De beste tips om handcrème aan te brengen

Smeren, smeren, smeren!

Thinkstock
Wij blijven gewoon keihard geloven in een indian summer en zwoele temperaturen in september, maar vandaag voelt het écht wel aan als herfst. Ook voor je handen. Een zonnige handcrème smeren kan dus wonderen doen! Met deze tips doe je het helemaal goed.

Op de rug van je handen

Breng wat handcrème aan op de rug van je handen en wrijf die over elkaar. Draai pas op het einde je handen om je handpalmen in te smeren, zo vermijd je te veel crème op je handpalmen en kleverige handen.

Niet te veel

Een béétje handcrème is genoeg om je handen te hydrateren. Ongeveer de grootte van een hazelnootje is voldoende, meer maakt je handen alleen maar vervelend vet en wordt toch niet door je huid opgenomen.

Drie keer per dag

Het is niet nodig je handen om het uur in te smeren. Wanneer je handen droger aanvoelen, is drie keer per dag genoeg. Hele droge handen kan je 's avonds een extra laag geven die je de hele nacht laat inwerken.

In de auto, op bureau

Wij houden altijd een tube op onze bureau en in de auto om overdag even bij te smeren. Ook een goede tip: zet op het aanrecht en naast de handzeep op het toilet ook een tube handcrème. Zo kan je telkens na het handen wassen of afwassen je handen terug insmeren.

Ook op je voeten

Droge voeten en kloofjes? Je handcrème kan ook perfect op je voeten! Let wel op als je diepe kloofjes hebt: een geparfumeerde handcrème kan dan irriteren.

Deze zijn vier van onze favoriete handcrèmes.

De perfecte pedicure at home, dat doe je zo.

Smeer jij wel de juiste dagcrème?