Home FASHION & BEAUTY De beautytest: Bio-Oil

De beautytest: Bio-Oil

Bio-Oil
Nee, het is geen nieuwkomer die we deze week testen. Integendeel, Bio-Oil is al 12 jaar op de markt, maar intussen wel uitgegroeid tot lieveling van veel celebrities en beautyjournalisten. Wij testten uit waarom.

Bio-Oil?

De huidolie werd gelanceerd in 2012, won inmiddels 150 beautyprijzen en is de bestverkochte veelzijdige olie in Amerika. De belofte is dan ook niet niks: littekens, striemen, een ongelijkmatige huidtint, verouderde en gedehydrateerde huid zouden er beter van worden. Het ingrediëntenlijstje is veelbelovend en indrukwekkend: olie van goudsbloem, lavendel, kamille en rozemarijn, vitamine A en E.

Hij is geschikt voor mensen met een gevoelige huid en bevat geen bewaarmiddelen.

De olie van de celebs

Bio-Oil kwam recent weer in the picture door Kim Kardashian. Zij is verslaafd aan de olie en gebruikt hem om rimpeltjes rond haar ogen en striemen te voorkomen. Hoewel Kim er verder een superdeluxe levensstijl op nahoudt, blijft ze trouw aan deze low-budget beautytopper. Ook Mel B, Oprah, Sienna Miller, Natalie Portman, Helena Christensen en Rachel Zoe zetten Bio-Oil op hun favoriete-beautyproducten-lijstjes. Dichter bij huis zijn Tiany Kiriloff, Erika Van Tielen en zowat de halve Flairredactie fan.

De test

Eerlijk is eerijk, voor de fancy verpakking moet je Bio-Oil niet kopen. Wanneer ik hem voor de eerste keer in mijn hand giet, lijkt het alsof hij veel te vet gaat zijn op mijn huid (en onze kleren). Daar is niets van aan: je masseert de olie even in, en je huid voelt zacht en comfortabel gehydrateerd aan, maar helemaal niet vet. Je kan je meteen daarna aankleden, een pluspunt!

Ik heb hem gebruikt tijdens mijn zwangerschap, en ook daarna. Ik vond het zo veel aangenamer een fluïde textuur te smeren dan die dikke crèmes die je bijna in je huid moet duwen om ze uitgesmeerd te krijgen. Ik heb een paar kleine striempjes en die zijn na een paar maanden véél lichter van kleur, en ook fijner van textuur. Buiten 'probleemzones' zoals striemen en een litteken op mijn arm vind ik het gewoon een heel fijn product: het is heel dun en wordt meteen opgenomen, waardoor hij ook heel fijn is op je hele lichaam.

De geur is zacht en neutraal, en je huid voelt (meteen na het smeren, maar ook de dagen erna) extra zacht en gladder aan.

Test geslaagd?

Zeker! Zowel als problem solver op striemen littekens als op het vlak van gewone all-over huidolie. Ik gebruik hem in deze maanden zelfs af en toe op mijn gezicht 's avonds omdat mijn huid er zo zacht van wordt.

Waar koop je hem?

Bio-Oil vindt je in de apotheek in flesjes van 60 ml en 125 ml voor € 11,99 en € 19,99. Mijn advies? Ga voor de grote fles, je krijgt er geen spijt van.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.