Home FASHION & BEAUTY De 6 heerlijkste beautyblogs

De 6 heerlijkste beautyblogs

Eerlijke reviews, modellentips en crazy nails!

Het valt niet te ontkennen: het internet bevat een tsunami aan blogs. Moeilijk, dus, om te bepalen waar je terecht kan voor recent en betrouwbaar advies over die nieuwe lipstick of budgetdagcrème. En waar vind je haalbare maar professionele make-uptips? Gelukkig selecteerden wij de heilige gralen onder de beautyblogs voor jou.

Nail Art Junkie
Over nail art bestaan al honderden sites, maar deze verdient toch ook een klik van je oh zo verzorgde wijsvinger. De Nail Art Junkie (a.k.a. M.A.C. senior artist Keri Blair) gebruikt alles: van studs en sterretjes tot bewegende oogjes. We like! Oké, we willen misschien niet álles wat ze doet uitproberen (onze hond zou vast niet zo dol zijn op die piekjes), maar het is wel leuk om naar te kijken. Vergeet ook niet dat Keri alle M.A.C.-spullen op voorhand krijgt, dus soms krijg je een preview van de dingen waar zij en de andere visagisten binnenkort mee gaan werken.

I Covet Thee
Eerlijk waar: wij proberen altijd naar het innerlijk te kijken en beautybloggers niet op basis van hun gezicht te selecteren, maar het was toch vooral het uiterlijk van oprichtster Alix dat ons naar deze blog trok. Eén blik op haar gezicht was genoeg om te weten dat zij met lipstick overweg kan, en haar blog stelt niet teleur. Zelfs haar netjes gerangschikte productshots vinden wij leuk. Haar posts overtuigen ons bovendien meteen om dingen die we niet nodig hebben, toch te kopen. En dat is dik oké!

Charlotte Tilbury
Van deze ex-visagiste zijn wij grote fan. Vol bewondering hebben we haar twintigjarige carrière gevolgd. We waren dan ook door het dolle heen toen we ontdekten dat ze een blog heeft. Wie wil er nu geen make-uptips krijgen van een visagiste die sterren als Kate Moss en Penélope Cruz heeft opgemaakt? Je vindt er filmpjes over hoe je met slechts een paar veegjes je neus een ander uiterlijk geeft, ontdekt er hoe je er als een Tom Ford-model kan uitzien en leest er heerlijke zinsdelen als 'mijn goede vriendin Kate Moss'. Deze prachtige en enorm getalenteerde vrouw is top!

Beauty is Boring
Wij zijn verliefd op Beauty is Boring, de blog van visagiste en fotografe Robin Black, en dat komt niet alleen door de catchy naam. De blog bestaat uit een lange reeks foto's met looks en korte, poëtische omschrijvingen. Mooi, verrassend, origineel en zelfs een beetje ingetogen. Niet alle looks kan je in het dagelijks leven toepassen (voor dat gangstermasker in rode lipstick passen wij toch liever), maar heel wat van Blacks technieken zijn zeker het proberen waard. Je komt voor de looks en blijft voor de beschrijvingen. Met zinnen als 'shimmering universe of soft black across her eyelids' is niets op deze blog voorspelbaar. Wij zijn fan!

A Model Recommends
Ruth Crilly is een van de weinige beautybloggers die altijd zulk goed werk heeft geleverd dat ze naast een model ook duidelijk een make-upexperte is. Met tien jaar modellenervaring (and counting) is het haar job om de meest effectieve producten en mooiste looks te vinden. Gelukkig voor ons heeft ze besloten om daar ook nog eens over te schrijven op haar bog. Ze is helemaal niet verplicht om positieve dingen te vertellen over de merken waar ze voor werkt, en dus deelt ze alleen de make-uptips waar zij achter staat. Deze site is goud waard.

Cult of Pretty
Ann Colville Somma is geen doorsnee beautyblogger. Ze draait al jaren mee in de beautywereld en is daardoor niet snel onder de indruk. Om het in haar eigen woorden te zeggen: "Als je elke dag in een chocoladefabriek werkt, is chocolade niet meer zo aantrekkelijk." Je kan er dus zeker van zijn dat de tips, tricks en productaanbevelingen die ze post, echt het beste van het beste zijn. Wij vertrouwen erop dat ze onze tijd niet verspilt met iets wat niet perfect is. Vooral haar focus op minder bekende beautyproducten vinden wij super. In een wereld waar iedereen minstens drie dezelfde lipsticks heeft, is Somma precies de vrouw die we nodig hebben om nieuwe dingen te ontdekken.