https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty Champagne over? Maak er een gezichtsmasker mee

Champagne over? Maak er een gezichtsmasker mee

Je huid lust ook wel een glaasje.

Het nieuwe jaar inzetten met champagne? Dat hoef je ons geen twee keer te vragen. Als je na al dat klinken even geen bubbels meer kan zien, weten wij een goede manier om die overschotjes toch op te maken. Champagne – of cava, of prosecco – heeft immers verrassend veel voordelen voor je huid, dus wij maken er gewoon een gezichtsmaskertje van.

Champagne heeft tal van voordelen voor de huid‘, vertelt dermatoloog Joshua Zeichner aan magazine Well + Good. ‘Net zoals wijn bevat champagne antioxidanten die de huid helpen kalmeren en daarnaast brengt de pH-waarde de huid in balans. Uiteraard bevat het ook alcohol, dat antibacteriële eigenschappen heeft en dus onzuiverheden helpt te voorkomen.’ Gevoelige huidjes kunnen beter wel voorzichtig zijn met het gebruik van champagne in huidverzorging, aangezien alcohol in bepaalde gevallen tot irritatie en roodheid kan leiden.

Er zijn heel wat verzorgingsproducten die champagne bevatten, maar je kan ook zelf aan de slag gaan met je kliekjes. Een DIY-gezichtsmasker op basis van champagne is de ideale manier om je huid te detoxen na die korte nachten en extra laagjes make-up.

DIY-champagnemasker

Dit heb je nodig: 

  • 1/4 kop champagne
  • 115 g kleipoeder (bentoniet, groene of witte klei werken prima)
  • 2 eetlepels yoghurt of dubbele room

Zo maak je het:

Doe het kleipoeder in een kommetje, voeg er langzaam de room of yoghurt aan toe en roer terwijl zachtjes door. Voeg er dan de champagne aan toe en blijf roeren. Breng het masker aan op een gereinigd gelaat voor het goedje begint op te drogen. Laat het masker 10 tot 20 minuten inwerken en was af met lauw water.

Lees ook: