Home FASHION & BEAUTY Catwalk-It-Yourself: moeten er nog ruches zijn?

Catwalk-It-Yourself: moeten er nog ruches zijn?

Welke is jouw favoriet?

Pinterest
We hebben ze ondertussen al op de schouders en aan de mouwen gezien, maar er is geen ontkomen aan: ruches zijn overal deze zomer. Iedereen kent wel de off-the-shoulder-bloes met grote ruche vooraan, die in no time gigantisch populair is geworden. En what can we say? De ruche is here to stay! Hier zijn enkele simpele opties om de look zelf te dragen! 

Het werd al duidelijk toen Alessandro Michele Gucci in een nieuwe, romantisch-eclectische richting stuurde: ontwerpers zijn dol op dromerige elementen in hedendaagse collecties. En eerlijk gezegd, we kunnen ze moeilijk ongelijk geven. In de moderne interpretatie betekent romantisch niet meer 'flauw' of 'saai', en al zeker niet truttig. Romantiek kan nu juist sterk en krachtig zijn, want 'gevoelig' wordt gecombineerd met 'zelfbewust'.

Naast typisch idyllische elementen zoals kant en bloemen, zijn nu dus ook ‘extremere’ romantische elementen helemaal terug, met als meest populaire voorbeeld de ruches. Designers brengen ze aan op mouwen voor extra drama, op de borst voor extra volume, en zelfs op broeken. You name it, they frill it. Hier zijn enkele van de coolste manieren om ruches te dragen op een rij! Welke is jouw favoriet?

Wear it on your sleeve

Okay, ondertussen hebben we de mouw-met-één-grote-ruche-aan-de-pols wel gezien. Maar dat betekent niet dat er geen coolere manieren zijn om je heart, euh… ruche op je sleeve te dragen. Loewe, bijvoorbeeld, toonde een opeenstapeling van golven op de mouwen, en ook heel wat streetstyle queens zijn fan van een extra dramatische mouw. Oké, er komen soms een beetje flamencodanseres-vibes bij kijken, maar de look is wel ideaal voor dat zomerse gevoel…

Pinterest

© Pinterest

Vol op de borst

… en bij uitbreiding voor het volledige bovenlichaam. Ruches kunnen overal, en dan bedoelen we ook echt o-ver-al. Tegelijk. Dwars over je hele bloes, kriskras door elkaar, diagonaal of juist niet, op de schouders… Alles is mogelijk. Populair is het pinstripe-hemd, een klassieker die door opvallende golvingen een moderne upgrade krijgt. Een andere winnaar is de one-shoulder-top, met een heel eighties feel. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken, of ontwerpers zetten er tegenwoordig een ruche op. Het voordeel daaraan: die zorgt meteen voor een upgrade van je outfit, en zelfs met een basic jeans eronder lijkt het alsof je moeite hebt gedaan. Maximaal resultaat met minimale inspanning? Yes, please! 

Pinterest

© Pinterest

De enkelband, maar dan fashionable

Niet alleen bovenstukken moeten geloven aan de ruchegekte, ook broeken krijgen een extraatje mee. Na de flared jeans is er nu ook de jeans met ruches! Grote of kleine waves, meerdere exemplaren met elkaar gecombineerd of solosterren, we hebben alles al de revue zien passeren. Opnieuw geven die extra ruches je outfit net dat beetje meer cachet en geven ze je een veel interessanter silhouet dan een gewone skinny. Proberen, dus! 

Pinterest

© Pinterest
Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.