Home FASHION & BEAUTY Beauty Geen zin in een kappersbezoek om de 6 weken? Dan is deze...

Geen zin in een kappersbezoek om de 6 weken? Dan is deze kapseltrend echt iets voor jou

Ideaal voor wie droomt van een natuurlijke look zonder opvallende uitgroei.

shadow hair
Instagram: illdyeforyou

Wie graag highlights in haar coupe wil, vraagt de kapper meestal om een paar lichtere lokken. Toch bestaat er nog een andere manier om je haar meer dimensie te geven. Maak kennis met de nieuwste haarkleurtrend van Instagram: shadow hair!

Bij shadow hair gaat je kapper natuurlijke schaduwen creëren in je lokken. Dat doet hij via een techniek die shadow toning heet. Die geeft je haar niet alleen meer dimensie, maar zorgt ook voor een mooie overgang met je natuurlijke haarkleur.

Droom jij al jaren van highlights, maar wil je niet voortdurend naar de kapper voor een touch-up? Dan is deze trend echt iets voor jou, want je kan vier tot zes maanden genieten van je haarkleur.

Mix van technieken

Om shadow hair te creëren, worden verschillende technieken gebruikt. Zo gaat het meestal om een mix van babylights en een klassieke balayage. Eerst worden de wortels van het haar gekleurd. Nadien krijgen ook de lengtes en puntjes van je haar een likje verf. Ideaal is om te kiezen voor een kleur die een halve tint donkerder is dan je eigen haarkleur. Op die manier krijg je namelijk een erg natuurlijk resultaat.


Vooral bij blondines is de trend erg populair, maar de techniek kan ook op andere haarkleuren worden toegepast. Als je haar uitgroeit, zie je bovendien geen harde lijnen of groot verschil. We like!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.