Home FASHION & BEAUTY Fashion BAH: dit zijn de 13 meest irritante vestimentaire probleempjes

BAH: dit zijn de 13 meest irritante vestimentaire probleempjes

Afzakkende behabandjes, schurende schoenen of omhoogkruipende rokjes.

© ayo ogunseinde & sylvia tittel via unsplash

‘Wie mooi wil zijn, moet afzien.’ Een gezegde dat elke vrouw kan beamen. Ook onze kleding kan ons geduld serieus op de proef stellen. Dit zijn de zaken waar we ons op vestimentair vlak het meest aan ergeren.

1. Afzakkende strapless topjes of kleedjes

In het paskamertje in de winkel blijft alles goed op z’n plaats zitten, maar vanaf het moment dat je meer dan tien stappen zet, begint je bovenstuk langzaamaan naar beneden te zakken. Heel vervelend! Vooral omdat strapless items net mooi zijn zonder beha en je wil natuurlijk een nipple slip op het werk vermijden. Dan maar trekken, trekken en nog eens trekken!

2. Doorschijnend wit

Witte kleding is prachtig, zeker in de zomer in combinatie met je mooi bruin kleurtje. Helaas staat witte kledij bijna altijd automatisch gelijk aan see through. Probeer maar eens een wit topje of een wit rokje te vinden dat jouw bloemetjesondergoed of sexy zwart kanten setje niet tentoonstelt aan de hele buitenwereld. Je kan huidkleurig ondergoed kopen, maar dat is niet meteen de meest aantrekkelijke kleur.

3. Pluizende pullen

Of je nu een hele dure pull koopt of eentje uit de H&M, pluisjes kan je helaas niet vermijden. Het oogt jammer genoeg heel slordig én het is super irritant dat je overal een spoor achterlaat. Pluisjes everywhere!

4. Gehaakte pullen

Crochet-tops en gehaakte sweaters zijn heel trendy momenteel. Ze zijn alleen geen zegen voor de iets onhandigere dames onder ons. Je blijft er steeds met je armband of ring in steken, wanneer je hem wil uittrekken blijft je oorbel er in hangen en elk uitstekend deeltje op  de bureau wordt een heus obstakel. Je bent o zo voorzichtig, maar toch zitten er op het einde van de dag zeker vijf haakjes in je trui.

5. Afzakkende enkelkousjes

Enkelkousjes in sneakers zijn de hel. Je loopt thuis rond en die kousen blijven aan je voet plakken als een kauwgum aan de onderkant van je schoen. Maar o wee als je nog maar één voet buiten zet. Dan beginnen je kousen stilaan over je hiel te glijden en voor je het weet, hangen ze ergens asociaal te wezen rond het midden van je voet. Iedere. Keer. Opnieuw.

6. Oncomfortabel ondergoed

Slipjes mag je in veel winkels niet passen. Resultaat is dat je vaak thuiskomt met een paar exemplaren die constant ergens kruipen waar de zon niet schijnt. Een slip met een identiteitscrisis, want het ding denkt dat het een string is!

7. Schurende schoenen

Elke vrouw heeft er minstens één paar van: schoenen die er prachtig uitzien, maar die in de kast blijven staan omdat het een marteling is om ze te dragen. Je stapt slechts twintig meter en daar zijn ze al: blaren op je teen of op je hiel. Auw!

8. Omhoog kruipende rokjes of jurkjes

Lange benen zijn een zegen, maar niet als je een minirok of jurkje wil aantrekken. Je begint de dag vol goede moed met een jurkje dat op een zedige afstand van je knieën hangt, maar een aantal minuten later bengelt het alweer net onder je kont.

9. Afzakkende bh-bandjes

We haten het als onze beha te strak aansluit. Niks zo lelijk als bandjes die in je huid snijden. Helaas is het alternatief minstens even irritant: bandjes die steeds van je schouders naar beneden schuiven. Grrr!

10. Uitlubberende broeken

Het is altijd fijn als je een jeans vindt die je als gegoten zit. Strak rond de poep en mooi aansluitend aan de benen: helemaal top. Het is dan ook verschrikkelijk als je favoriete broek na een aantal keren wassen steeds losser begint te zitten. En dat ligt helaas niet aan het feit dat je een paar koekjes minder at.

11. Openstaand decolleté

Show whatcha momma gave ya. Een beetje decolleté is super sexy en toch heel elegant. Het is daarom bijzonder ergerlijk als dat stofje beslist dat je toch nog iets meer wil tonen. Je bent voor de rest van de avond niet meer honderd procent op je gemak uit angst voor een gênant flashmomentje.

12. Statische elektriciteit

Je haartjes zijn vers gewassen en mooi gestyled. Je trekt net je lievelingstrui aan wanneer je het plots hoort. Geknetter! Door de wrijving van de trui op je haar lijkt het alsof je net met je vinger in het stopcontact hebt gezeten.

13. Kreukende stoffen

Ze zouden het op het etiket moeten zetten: ‘Kledingstuk niet bestand tegen beweging’. Hatelijk als je een bloes aanhebt, waar je onmiddellijk plooien in ziet. Al dat strijkwerk was voor niks, want deze bloes laat zich niet temmen. Stilletjes blijven zitten? Dat is ook geen optie, want dan kreukt de achterkant volledig.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.