Home FASHION & BEAUTY Ann Demeulemeester neemt afscheid van eigen label

Ann Demeulemeester neemt afscheid van eigen label

Reporters
Ontwerpers komen en gaan bij grote modehuizen, maar wanneer het label in kwestie de naam van de designer draagt, blijft een verandering aan de top een verrassing. Zo ook nu Ann Demeulemeester na 18 jaar weggaat bij haar eigen kledinglijn. De Belgische ontwerpster legt in een brief uit waarom ze de tijd rijp acht om afscheid te nemen.

"Er breekt een nieuwe tijd aan voor mij persoonlijk en voor het merk Ann Demeulemeester," schrijft de ontwerpster in een Engelstalige handgeschreven brief die ze via e-mail naar haar medewerkers en de wereldpers verstuurde, "Ik voel dat het tijd is om elk onze eigen weg te gaan. Ann Demeulemeester is nu een volwassen merk met een eigen identiteit en erfenis, die kunnen blijven groeien zonder mij."

Ann DemeulemeesterF/W 2013-14

Demeulemeester neemt vrij onverwachts afscheid van het huis dat ze in '85 oprichtte, toen ze net van de schoolbanken kwam. Ze won verschillende prijzen en heeft fans over de hele wereld, waaronder bekende namen als PJ Harvey en Patti Smith.

Als één van de Antwerpse Zes, een groep ontwerpers die samen aan de Antwerpse modeacademie afstudeerden en de stad wereldwijd op de kaart zetten, heeft Demeulemeester een unieke stijl. Haar label staat al sinds de eighties voor donkere fantasie en gothic avant-gardisme.

ZesV.l.n.r. journaliste Suzy Menkes en de Zes: Marina Yee, Dirk Bikkembergs, Demeulemeester, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten en Dirk Van Saene. Ze zetelden dit jaar samen in de jury van de modeacademie.

De ontwerpster uit Kortrijk zal nog één mannen- en vrouwencollectie presenteren in Parijs, die voor het najaar van 2014, en dan voorgoed afscheid nemen. Het modehuis blijft grotendeels in handen van Anne Chapelle, die al sinds '94 de zakelijke kant voor haar rekening neemt. Demeulemeester bedankt in de brief al haar medewerkers voor de steun en het vertrouwen, en wij bedanken haar voor de visie en ultieme goth chic.

En je weet: hét moment om te investeren in een paar dramatische lace-up boots of vintage heksenjurk van de ontwerpster is nù!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.