Home FASHION & BEAUTY AHA: dit is blijkbaar hét beste haakje om je beha mee te...

AHA: dit is blijkbaar hét beste haakje om je beha mee te sluiten

Mystery solved!

Pexels
Een nieuwe beha passen kan een ingewikkeld werkje zijn. Want naast de cupmaat en de bandbreedte zijn er ook nog een aantal bandjes die je moet verstellen. En daarnaast zit je nog met het eeuwige dilemma: op welk behahaakje maak ik 'm dicht?

Strak, los of a little in the middle: er zit wel degelijk een theorie achter de haakjes van je beha. Waar veel mensen de haakjes random of zelfs verkeerd gebruiken, hebben die ondingen toch hun doel.

De enige correcte manier? Je beha dragen op het meest losse haakje. Het is daarbij belangrijk dat je een beha koopt die perfect zit als je hem op dat haakje vastmaakt. Te los? Dan moet je een beha met een kleinere omvangsmaat (75, 70, 65 etc.) nemen. Te strak? Ga dan een omvangsmaat groter.

De theorie achter de haakjes houdt in dat je twee reservehaakjes zou hebben wanneer de behaband wat uitrekt. Een stoffen beha rekt met de tijd, en dankzij de haakjes zou je hem veel langer probleemloos kunnen dragen. Wanneer je je beha meteen vastmaakt op het strakste haakje, heb je geen reservehaakjes meer wanneer de stof wat losser is geworden. En dan is het bye, bra!

Lees ook: