Home FASHION & BEAUTY Fashion Adidas steekt zijn meest iconische sneakers in een duurzaam (en kleurrijk) jasje

Adidas steekt zijn meest iconische sneakers in een duurzaam (en kleurrijk) jasje

Adidas duurzame sneakers
© Adidas

Kleding- en schoenmerken springen steeds vaker op de duurzame trein, en maar goed ook, want het is intussen al meermaals aangetoond dat je met sustainable trendstukken heus niet moet inboeten aan stijl. Ook Adidas brengt een gloednieuwe ecologisch verantwoorde schoenencollectie uit. Met zijn Clean Classics-lijn geeft het merk zijn meest iconische sneakers een upgrade.

Een paar (of tien) witte Adidas-sneakers staan standaard in onze schoenenkast te blinken. We kunnen die collectie nu uitbreiden met een sustainable versie van onze favoriete sneaker, want het sportkledingmerk stak zijn meest legendarische modellen in een duurzaam én veganistisch jasje. ‘De schoenen zullen onze planeet niet kunnen redden, maar de Clean Classics onderstrepen wel ons engagement om continu te willen innoveren op het gebied van duurzaamheid’, aldus Adidas in een statement.

Nieuwe look

Je kan jezelf dus trakteren op een paar stijlvolle Stan Smiths, Superstars, Continental 80s, Supercourts, Top Tens, SC Premieres en/of Superstar Bolds. Wij zijn he-le-maal verliefd op de nieuwe collectie, want de sneakers kregen naast een duurzame upgrade ook een nieuwe look! Je kan nog altijd kiezen voor de standaardkleuren of je kan een unieker paar aanschaffen. Wij zijn vooral fan van de Superstar Bold met purperen veters!

De schoenen bestaan voornamelijk uit Adidas’ Primegreen, een reeks high-performancematerialen die gemaakt zijn van gerecycleerde componenten. Zo zijn de zolen gemaakt van 90 % natuurlijk rubber en 10 % gerecycleerd rubber, zijn de veters van papier gemaakt en bestaat de verpakking uit oude schoendozen. Wij zetten deze exemplaren alvast op ons verlanglijstje!

Clean Classics

€ 109,95 – Adidas

Clean Classics

€ 99,95 – Adidas

Clean Classics

€ 99,95 – Adidas

Clean Classics

€ 99,95 – Adidas

Clean Classics

€ 119,95 – Adidas

Clean Classics

€ 99,95 – Adidas

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.