https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion 5 manieren om stijlvol die regen en wind te trotseren

5 manieren om stijlvol die regen en wind te trotseren

Heb jij deze rainproof items in je kast hangen?

Sfeerbeeld © Getty

Als we het weerbericht mogen geloven, zijn we nog lang niet van die vervelende regenbuien en windstoten af. Om niet elke dag doorweekt op je werk of in de supermarkt toe te komen, ben je maar beter goed voorbereid. Ja, ook wat jouw garderobe betreft. Wij zochten 5 trendy basisstukken die ervoor kunnen zorgen dat je rainproof én stijlvol voor de dag komt.

1. Een lakleren jas

Is een beige trench een tikje te saai voor jou? Opteer dan eens voor een exemplaar in vinyl. Het stofje is waterafstotend en weer helemaal hip dit seizoen. Wie het jammer vindt om zijn/haar/hun outfit weg te steken onder een oversized jas, kan ook voor een transparante regenjas kiezen. Heel leuk in een vrolijk kleurtje, gezien bij Parisienne en streetstylester Alice.

2. Een bucket hat

Stap jij ‘s morgens nooit de deur uit zonder je haar perfect gestyled te hebben? Dan kan je waarschijnlijk spontaan beginnen wenen als die vervelende regendruppels op je hoofd vallen. Oké, haarspray kan misschien een beetje helpen, maar als je je kapsel echt wil redden, kies je beter voor een bucket hat. Die coole ninties vibe krijg je er trouwens gratis bij!

3. Regenlaarzen 2.0

Hoewel lange regenlaarzen afgelopen winter het straatbeeld domineerden, houden wij ze nu liever voor een weekendje naar de Ardennen. Toch is er nog een stijlvol paar schoenen die natte voeten als de beste weet te voorkomen: combat boots. Ze geven je look meteen een stoere toets en werken perfect met je favoriete jeans en oversized trui. Onze favoriet? Dat moeten zonder enige twijfel (vegan) Dr. Martens zijn. Bij voorkeur in een opvallend kleurtje!

4. Een hoodie

De ultieme regenjas nog steeds niet gevonden? Grijp dan naar je favoriete vestje uit imitatieleer en draag er een hoodie onder. Die zit niet alleen mega comfy, maar zorgt ook voor de nodige warmte. Bonus: je hoeft geen sjaal om en je hoeft je al helemaal niet druk te maken om een een paraplu die wil gaan vliegen.

5. Een gewatteerde clutch

Hoewel handtassen in faux fur momenteel onze ogen uitsteken, vragen regenachtige dagen om een iets minder fragiel accessoire. Een gewatteerde clutch is wat je zoekt. Lekker cosy om onder de arm te nemen en het overleeft de meest druilerige dagen met glans.

Lees ook: