Home FASHION & BEAUTY 13 make-uptrucjes die elk meisje moet kennen

13 make-uptrucjes die elk meisje moet kennen

Veer
Ken jij de truc met koffielepeltje voor eyeliner al? En wist jij dat je door middel van een hashtag smokey eyes kunt creëren? Deze en nog vele andere verrassende make-uptips hebben wij even op een rij gezet. Pay attention girls, dit moét je weten!

1.  Maak van je oogpotlood een gel-liner

Neem je oogpotlood en houd het puntje één seconde boven een vlammetje. Laat het dan zo'n 15 seconden afkoelen. Een te hard oogpotlood geeft niet altijd genoeg kleur af, en tekent meestal een heel dun lijntje. Dankzij het vlammetje wordt het harde oogpotlood wat meer vloeibaar en kan je er gemakkelijk een natuurlijk smudgy lijntje trekken.

2. Bedek je hele ooglid met wit oogpotlood

Om een basic of minder felle oogschaduw maximaal te laten uitkomen, gebruik je best een primer op je ooglid. Niet in huis? Neem dan een wit- of huidskleurig oogpotlood en breng deze aan op het hele ooglid. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw beter uitkomt én langer houdt.

3. Teken eerst de buitenste randen van de wings van je eyeliner en trek dan de rest van het lijntje

Piece of cake op die manier! Inspiratie nodig voor je eyeliner? Flair toont 4 verschillende eyeliners, plus tips hoe je ze gemakkelijk bij jezelf doet.

4. Gebruik een lepel om de perfecte eyeliner te trekken

Leg eerst de steel van de lepel tegen je buitenste ooghoek om de rechte lijn met je eyeliner te trekken. Draai dan de lepel om zodat hij op je ooglid rust met de bolle kant naar buiten en gebruik de ronde onderkant om een perfecte curve te tekenen. Even oefenen, maar als je het door hebt: supermakkelijk!

Ken je de truc met de plakband al? Hier lees je hoe je ook de perfecte eyeliner kan trekken, met behulp van een stukje kleefband!

5. Gebruik diezelfde lepel om mascaravegen op je ooglid te vermijden

Houd de lepel met de bolle kant naar buiten op je ooglid. Breng dan je mascara aan op de normale manier. Alleen zullen er nu geen vegen op je ooglid staan maar op de achterkant van de lepel. Handy, much?

6. Teken een schuine hashtag in je buitenste ooghoek voor instant smokey eyes

Supersnelle smokey eyes krijg je door een schuine hashtag te tekenen op de buitenste ooghoek. Even alles blenden et voilà, een smokey effect. Toptip! Check hier het tutorial-filmpje. 

7. Verwarm je wimperkruller even met je haardroger

Op die manier krullen je wimpers makkelijker én blijven ze ook langer zo. Wel even laten afkoelen voor je begint.

8. Voor langhoudende lippenstift, gebruik een tissue en wat doorzichtig poeder

Breng je lippenstift aan en druk er dan een tissue tegen. Met wat doorzichtig poeder ga je daarna over je lippen. Het zet de kleur vast voor een urenlang effect. Beautyredactrice Charlotte vertelt je in haar Beauty Call-vlog hoe je ervoor zorgt dat ook de rest van je make-up en je nagellak lang blijft zitten.

9. Dep wat doorzichtig poeder op je wimpers

Dep met je borstel wat doorzichtig poeder tussen je wimpers. Het helpt om de mascara beter te laten zitten tussen de verschillende lagen die je aanbrengt. Volumineuze wimpers met één handig trucje, no push up effects needed.

10. Gebruik een schuifspeldje bij het aanbrengen van lijm op je valse wimpers

De punt van een schuifspeldje is ideaal om de lijm evenwijdig te verspreiden op je glamoureuze valse wimpers. Bye bye smosboel!
Beautyredactrice Charlotte testte een week lang valse wimpers van Eylure uit. Haar verslag lees je hier.

11. Mix losse pigmenten met wat balsem of gel om je eigen lipgloss te maken

Die ene kleur oogschaduw is zo fantastisch dat je hem ook op je lippen wil? No problemo, meng de losse oogschaduw met wat balsem in een lepel en klaar is kees. Lipgloss for free!

12. Een "X" op je bovenlip zorgt voor de perfecte Cupidoboog

Om je Cupidoboog (in het midden van je bovenlip) wat meer in de verf te zetten, teken je met een lippenpotlood (in dezelfde kleur als je lippenstift of course) een "X" op je bovenlip. Breng dan zoals normaal je lippenstift aan. Va va voom resultaat, check! Klik hier voor foto's, dat maakt het trucje metéén duidelijk.

13. Verberg donkere cirkels onder je ogen met een cover-up in driekhoeksvorm

You danced the night away maar nu zit je met puffy eyes en donkere wallen? Stipjes concealer zetten waar nodig is oké, maar de beste manier om er weer tip top uit te zien is een omgekeerde driehoek tekenen. De basis ligt onder je oog en de punt wijst naar de onderkant van je wang. Het geeft een instant liftend effect, want het lichtste punt is het meest intens vlak onder je oog.

Meer make-uptips?

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.