Home Columns COLUMN: ‘Maandagochtend. Ik word wakker met een kriebel in de keel en...

COLUMN: ‘Maandagochtend. Ik word wakker met een kriebel in de keel en een gevoel van naderend onheil.’

'Ik ben van het type dat alles denkt te kunnen oplossen met Ibuprofen en een warm bad. Tot nu, dus. Miss Rona heeft van mij een angsthaas gemaakt.'

Redactrice Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Dagboek van een hypochonder

Maandagochtend. Ik word wakker met een kriebel in de keel en een gevoel van naderend onheil. Ik poets mijn tanden en begeef me naar de keuken. Geen koffie vandaag, maar een infusie van citroen en verse gember. Werkt beter dan de strafste keelpastille. Als ontbijt neem ik een kom fruit met Actimel en een ginsengtablet on the side. De ingebeelde boost aan mijn immuunsysteem haalt me door de rest van de voormiddag, tot het placebo-effect afneemt en zelfs een shot superfoods me niet meer op kan peppen. De kriebel van deze ochtend maakt plaats voor een gortdroge hoest en vlammende keelpijn. Niets om je zorgen over te maken, prent ik me in, maar misschien moet ik toch even langs bij de apotheker.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!