Home Columns COLUMN: ‘Duizend vragen schoten door mijn hoofd. Hoe krijgt ze die baby...

COLUMN: ‘Duizend vragen schoten door mijn hoofd. Hoe krijgt ze die baby in die draagzak?’

'De volgende keer dat ik haar tegenkom, ga ik haar naam roepen. Ik zal enthousiast zwaaien en mijn duim in de lucht steken.'

Columniste Nele werd vorig jaar moeder. Hier vertelt ze alles wat je wil weten over dat moederschap: lichaamssappige verhalen van onvoorwaardelijke liefde, van snot tot natte prot.


Over blind vertrouwen

Ik passeerde haar voor het eerst op een koude herfstdag, een jaar geleden. Het was donker, kil en iedereen was gehaast. Maar zij niet. Zij liep met een glimlach op haar gezicht op de stoep, met haar baby in de draagzak op haar buik. Met haar ene hand wreef ze liefdevol over de rug van haar baby, met de andere hand hield ze haar blindenstok vast. Onder begeleiding van het getik van die blindenstok kwam ze mijn richting uit. We zouden elkaar kruisen op het zebrapad en ze zou mij niet zien. Ze zag niets. Terwijl ik met mijn baby in de buggy aarzelend in het midden van de straat bleef staan, stapte zij zelfverzekerd door. Ik bleef haar nakijken om er zeker van te zijn dat ze veilig zou geraken waar ze moest zijn, al wist ik niet waar dat was. Pas toen ze om de hoek verdween en het getik niet meer hoorbaar was, zette ook ik mijn weg weer verder.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!