Home Columns COLUMN: ‘Was de bakker de boon vergeten? Of zat-ie in een overgebleven...

COLUMN: ‘Was de bakker de boon vergeten? Of zat-ie in een overgebleven stuk…?’

'Iedereen rond de tafel keek naar de kroon en de twee stukken taart met vermoedelijk in een van de twee een boon.'

© Frederik De Swaef

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Na het rijkelijke familieontbijt voor Nieuwjaar (‘het is ook een beetje brunch’) verscheen er plots een taart op tafel. Het was zes januari: Driekoningen. De spanning steeg: wie zou de boon in zijn stukje taart hebben? Wie kreeg de kroon? Millie nam de kroon en zette hem op haar hoofd, maar dat liet oma niet gebeuren: de kroon was voor de m/v met boon.

Vroeger liet mijn zus mij al eens winnen omdat ik heel slecht kan verliezen. Maar nu we volwassen zijn, wil zij graag écht winnen en kan ik al beter tegen mijn verlies.

Hoewel niemand nog honger had, wilden we toch allemaal graag winnen. Wie zegt dat vrouwen minder competitief zijn dan mannen, had mijn zus nog niet naar de taart zien kijken. Ook ik wilde graag winnen. Vroeger liet mijn zus mij al eens winnen omdat ik heel slecht kan verliezen. Maar nu we volwassen zijn, wil zij graag écht winnen en kan ik al beter tegen mijn verlies. De hele familie at zijn stuk, maar niemand had de boon. Ofwel was de bakker die vergeten, ofwel zat de boon in de twee resterende stukken taart. Iedereen rond de tafel keek naar de kroon en de twee stukken taart met vermoedelijk in een van de twee een boon. Mijn zus en ik tastten toe. Meer op karakter dan van de honger aten we nog een stuk. Hoera, ik won!

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.