Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ze brengen meteen terug het zonnetje in huis.

Deze 13 grappige Netflixseries zijn perfect voor druilerige dagen

Met het wisselvallige Belgische weer weet je nooit honderd procent zeker wat je van de zomer kan verwachten. Valt het weer (opnieuw) een beetje tegen? Geen paniek! We zochten de 13 beste Netflixseries bij elkaar die je in no time weer een zomers gevoel geven.

The Unbreakable Kimmy Schmidt


Kimmy Schmidt werd na jarenlange opsluiting gered uit een ondergrondse sekte in Indiana. Na haar vrijlating besluit ze aan niemand te vertellen wat haar overkwam en een nieuw leven in New York op te bouwen. Omdat ze zoveel tijd ondergronds doorbracht, is Kimmy een beetje wereldvreemd, waardoor ze vaak in hilarische situaties terechtkomt.

Friends


Friends is uiteraard een klassieker die niet in dit lijstje kon ontbreken. De serie volgt het verhaal van Rachel, Ross, Monica, Phoebe, Joey en Chandler; zes vrienden die in New York wonen. Samen belanden ze in heel wat awkward situations. Deze serie is perfect om te bingewatchen als je heel wat vrije tijd hebt. De serie telt maar liefst 236 afleveringen, verspreid over 10 seizoenen. Om alle afleveringen te bekijken heb je maar liefst 96 uur nodig.

How I Met Your Mother


Het is het jaar 2030 en Ted Mosby zit in de zetel met zijn kinderen. Hij vertelt hen het (enorm langdradige, maar o zo grappige) verhaal over hoe hij hun moeder ontmoette. Zijn vier beste vrienden Lily, Marshall, Robin en Barney spelen een belangrijke rol in het verhaal. De serie is gewoonweg legendary!

New Girl


Hoofdrolspeelster Zooey Deschanel speelt in ‘New Girl’ Jess, die na een relatiebreuk op zoek is naar een nieuw appartement. Ze komt terecht bij drie vrijgezelle mannen, die haar maar wat graag in huis nemen omdat ze bevriend is met enkele modellen. Voor Jess is het aanpassen om met zoveel testosteron onder een dak te wonen, maar ook voor de mannen is het wennen om iemand in huis te hebben die ‘Dirty Dancing’ meer dan zes keer na elkaar bekijkt.

The Letdown


Audrey is net mama geworden, maar is vastbesloten om het moederschap niet haar hele leven te laten domineren. In theorie lijkt dat heel simpel, maar in de praktijk blijkt dat snel anders. In een praatgroep voor jonge moeders leert ze al snel vrouwen kennen die hetzelfde meemaken als zij. Samen leren ze dat slapen vanaf de geboorte van hun baby niet meer in hun woordenboek staat.

Brooklyn Nine-Nine


Welkom in het politiebureau van het 99e district van New York. De rechercheurs nemen het politiewerk niet altijd even serieus, en vooral hoofdrolspeler Jake Peralta haalt graag grappen uit met zijn collega’s. De manier waarop de acteurs hun personages vertolken in ‘Brooklyn Nine-Nine’, maakt de serie echt een pareltje om naar te kijken. Gegarandeerd zullen Peralta en zijn collega’s je luidop laten lachen.

Santa Clarita Diet


Santa Clarita Diet is een Amerikaanse horror-comedy die eigenlijk meer grappig dan eng is. Joel en Sheila zijn gelukkig getrouwd, tot Sheila sterft en een zombie wordt. Plots heeft ze alleen nog maar zin in bloed en rauw vlees. Haar man besluit haar niet alleen te laten in deze nieuwe ‘fase’. Daarom besluiten ze om samen bad guys te vermoorden, zodat Sheila haar drang naar vlees onder controle kan houden. De verhaallijnen in de serie zijn ongelooflijk absurd maar echt ongelooflijk grappig.

Atypical


Sam heeft autisme en wil daten. Hij stapt naar zijn vader voor advies. Daar heeft zijn moeder het een beetje moeilijk mee, waardoor haar eigen leven ook verassende wendingen neemt. Sams zus, Casey, steunt hem door dik en dun, maar komt zelf voor een moeilijke keuze te staan. ‘Atypical’ is grappig, hartverwarmend en een echte aanrader.

Girlboss


Sophia is een buitenbeentje, maar wel een met een hart voor mode. Ze start met vallen en opstaan haar eigen bedrijfje Nasty Gal op, maar doet dat wel op haar eigen arrogante en eigenzinnige manier. De show is gebaseerd op het autobiografische boek #Girlboss van Sophia Amoruso.

You Me Her


Jack en Emma Trakarsky zijn niet zo gelukkig getrouwd. Sinds de geboorte van hun kindje staat hun seksleven op een héél laag pitje. Tot ze Izzy ontmoeten, een parttime escorte. Als ze alle twee verliefd op haar worden, begint de ellende pas echt.

Don’t Trust The B—- In Apartment 23


Chloe is een echte b*tch. Ze doet niets liever dan feesten en te veel drinken. Als sympathiek plattelandsmeisje June bij haar komt wonen, wil Chloe zo snel mogelijk weer van haar af. Maar haar plannetje mislukt en de twee meisjes worden vriendinnen. Door hun verschillende karakters verzeilen de twee in heel wat grappige en gênante situaties.

Grace and Frankie


Grace en Frankie kunnen elkaar niet luchten, tot hun echtgenoten verliefd op elkaar worden. Plots zijn ze beiden terug single en moeten ze zich in hun eentje zien te redden. Ze besluiten de handen in elkaar te slaan en samen te wonen in een prachtig strandhuis. De twee heel verschillende vrouwen bouwen een hechte vriendschap op. Tot grote hilariteit van hun kinderen besluiten ze samen een vibrator op de markt te brengen die ook geschikt is voor oudere vrouwen.

The Good Place


Eleanor Shellstrop was geen goed mens, maar toch komt ze terecht in ‘The Good Place’, een soort van hemel. Al snel komt ze erachter dat ze daar door een fout is beland en dat ze eigenlijk naar ‘The Bad Place’, de hel dus, zou moeten gaan. Om niet weggestuurd te worden probeert Eleanor een beter mens te worden, zodat ze haar plekje in ‘The Good Place’ kan verdienen. Maar dat loopt niet helemaal zoals gepland.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '