Benodigdheden
· 500 g wortels van gelijke dikte en lengte
· 1 ronde taartvorm
· 1 tl olijfolie
· 1 bladerdeeg
· 200 g zure room
· 2 eieren
· 1 el maïszetmeel
· 1 tl citroenzeste
· 1 tl gemberpoeder
· 1 handvol koriander, fijngesneden
· 1 handvol peterselie, fijngesneden
· peper en zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
2. Schraap de wortels en laat ze 12 minuten gaar sudderen in wat zout water. Giet ze af en laat afkoelen.
3. Snij de wortels flinterdun in de lengte en besprenkel ze met wat olie.
4. Vet de ronde taartvorm in en bestrooi met wat bloem. Leg het bladerdeeg erin en prik er gaatjes in.
5. Meng de zure room met de eieren, het maïszetmeel, de citroenzeste, het gemberpoeder, de koriander en de peterselie. Roer goed en kruid af met wat peper en zout.
6. Stort het mengsel in de vorm en leg de plakjes wortel er waaiervormig op, met de dikke uiteinden naar buiten toe.
7. Laat de taart ongeveer 30 minuten bakken. Voor het serveren leg je er nog wat fijngesneden koriander op.
Personen – tijd – calorieën
1 taart – 50 minuten – 510 kcal/portie
Variatie-tip
Maak de taart eens met gemalen komijn in plaats van met koriander. Zo geef je een lekkere, exotische, Marokkaanse toets aan het gerecht.