
Jolien Meremans
Webjournalist
Webjournalist
1 October 2019
Bijgewerkt: 30 March 2022
Omdat we geen zin hebben om veel te koken vandaag, zochten wij naar een lekker en eenvoudig vegetarisch receptje. Wat dacht je ervan om deze vegetarische hotdogs vanavond op tafel te zetten?
Wat heb je nodig voor 8 veggie hotdogs?
- 140 g rode bonen uit blik of kievitsbonen
- 120 ml water
- een ui
- 3 tenen look
- 70 g tomatenconcentraat
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 koffielepeltjes paprikapoeder
- een koffielepeltje koriander
- een koffielepeltje kaneel
- 130 g tarwegluten
- 40 g gemalen havermout
- 2 eetlepels voedingsgist
- een eetlepel lijnzaad
Hoe maak je het?
- Maal de ui en de look fijn in een keukenmachine. Laat ze dan zo’n 3 minuutjes zacht worden in een pannetje met wat olijfolie op een laag vuur. Doe het uienmengsel weer in de keukenmachine.
- Doe de bonen, het water, de sojasaus, het tomatenconcentraat en de kruiden mee in de keukenmachine en mix goed.
- Doe de overige (droge) ingrediënten in een schaal en meng ze goed onder elkaar. Voeg er de pasta bij en meng goed. Is je mengsel nog net iets te droog om het te kunnen kneden? Voeg er dan eetlepel per eetlepel water aan toe.
- Verdeel het mengsel in 8 gelijke delen en rol er ‘hotdogworstjes’ van.
- Rol elk worstje strak in een stuk aluminiumfolie.
- Plaats de worstjes voor 20 min. in een oven van 160°C.
- Laat de worstjes een beetje afkoelen en leg ze dan tussen een broodje. Beleg met toppings naar keuze én uiteraard je favoriete sauzen.
- Smullen maar!
Bron: Fatfreevegan.com
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier