Je kunt het dessert natuurlijk in de avond serveren na het eten, maar het past ook prima tijdens een brunch of nog beter: bij een high tea! Ik heb het originele recept een beetje aangepast omdat het anders te veel werk is.
Wat heb je nodig? En hoe maak ik dit gezonde dessert?
Het recept bestaat uit 4 delen: de crêpes, de room en de frambozensaus.
De frambozensaus is een extraatje, want het is niet per se nodig.
Dit recept is voor 6 personen.
Recept: De crêpes
Je hebt nodig:
– 4 bananen
– 15 ml citroensap
– 1/4 theelepel kaneelpoeder
Stap 1: Doe alles in de keukenmachine en meng het tot een glad geheel.
Stap 2: Schep porties van ongeveer 80 ml beslag op een bakpapiertje.
Stap 3: Maak met bijvoorbeeld een spatel of mes cirkels van ongeveer 15 cm doorsnee.
Stap 4: Droog de crêpes 6 uur lang op 45 graden in de oven (wait what?! ja...hier heb ik dus een andere oplossing op gevonden)
Plan B! 6 uur lang wachten is zacht uitgedrukt freaking lang! Daarom heb ik ook een plan B bedacht: maak flensjes in de pan van boekweitmeel. Ook super gezond en is veel makkelijker.
Recept: De room
Je hebt nodig:
– 240 gram cashewnoten
– 120 ml water
– 85 gram agavesiroop
– binnenkant van een half vanille stokje
Stap 1: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender. Is het te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.
Stap 2: Zet de room 2 uur in de koelkast.
Optioneel: Recept voor frambozensaus
Wat heb je nodig?
– 250 gram (diepvries)frambozen
– 40 gram agavesiroop
Stap 1: doe de frambozen en agavesiroop in de keukenmachine en pureer tot een glad geheel.
Alles bij elkaar doen:
Stap 1: Doe in het midden van de crêpe een laagje met de zelfgemaakte room.
Stap 2: Leg op de room nog aardbeien en blauwe bessen.
Stap 3: Rol de crêpe dicht. Bij mij bleef het vanzelf kleven, als dit niet het geval is kan je het dichtprikken met een satéprikker.
Stap 4: Voeg de frambozensaus toe
Enjoy
Zin in chocolademousse als dessert? Bekijk dan dit recept voor gezonde chocolademousse.