Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Dit is hét moment om je vliegtickets te boeken

Met dit grijze weer verlangen we allemaal naar een tripje richting de zon. Toch kosten vliegtickets vaak een hele hoop geld en dat kunnen we vlak na de solden best missen. Gelukkig is Flair er om je een handje te helpen. Wij zochten voor jullie van A-Z uit wanneer je tickets moet bestellen en wat het ideale moment is om te vertrekken. You’re welcome!

Op welke dag moet je een vlucht boeken?

Je vliegtickets op een vrijdag kopen is niet zo’n goed idee. Als je wacht tot zondag kan je zo’n dertien procent besparen. Tickets zijn vaak goedkoper in het weekend, omdat er dan vaak tickets voor een plezierreisje gekocht worden. Vliegtickets voor een zakenreis worden dan weer vaak aangekocht tijdens de week en komen zo duurder uit. Boek je toch op een weekdag? Dan probeer je het beter op een dinsdag.

 

Hoe lang op voorhand moet je tickets boeken?

Boek je vakantie minstens acht weken op voorhand. Wil je naar de Spaanse zon en ga je dus niet al te ver op reis, dan boek je beter zo’n 50-100 dagen op voorhand. Het ideale moment is 57 dagen op voorhand, zo blijkt uit een onderzoek van Expedia. Begin dus al maar te tellen! Wie het iets verder gaat zoeken, zoals bijvoorbeeld New York, moet ook sneller boeken. Zo’n 150-225 dagen op voorhand. Het ideale moment is 171 dagen voor je vakantie.

 

Wanneer moet je vertrekken?

Ga je op citytrip en wil je paar een paar dagen het land uit? Dan vlieg je heen op een donderdag en weer terug op maandag. Een goede tweede keuze is om op zaterdag te vertrekken en om op dinsdag weer terug te keren. Zo betaal je 25% minder dan wanneer je op zondag terugkomt. Ook het tijdstip speelt een rol. Het beste moment om te vertrekken is vroeg in de ochtend of net redelijk laat.

 

Ook leuk:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '