Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Otomat / Orso

Happy Pizza Day!

HOTSPOTS: dit zijn de favoriete pizza-adresjes van de redactie

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

In pizza we crust! En omdat wij maar al te graag onze goeie smaak met jullie delen, verklappen wij op deze Pizza Day onze favoriete pizzeria’s. Take-awayen maar!

Orso

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Chef lifestyle Judith: ‘Het is om de hoek, supergezellig, ze hebben er lekkere wijnen maar vooral: hun pizza’s zijn zooooo goed! Ze schenken er bovendien heel lekkere natuurwijnen bij!

Favo bestelling? ‘Ik kan nooit kiezen tussen die met gerookte buffelkaas en ansjovis, die met pompoen en champignons en die met Toscaanse ham en parmezaan.’

Waar? Grote Beerstraat 46, 2018 Antwerpen

Meer info? orsopizzeria.be

Otomat

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Webredactrice Ysaline: ‘Voor mij hoeft een pizza niet zo ingewikkeld te zijn. Daarom grijp ik bijna altijd terug naar een pizza Margherita. Maar er zijn drie uitzonderingen die het soms winnen van die simpele pizza en die helemaal over the top zijn. Zo mag het – als ik vegan wil eten – wel wat specialer. Ik ben namelijk geen supergrote fan van vegan kaas, maar waar ik wél altijd zin in heb als het op vegan pizza aankomt? Een vegan pizza bij Otomat! Daarnaast ben ik een beetje verslaafd aan Nutella én aan nacho’s: twee ingrediënten waar ze bij Otomat pizza’s van hebben gemaakt, dus dat is echt een topadresje voor mij!’

Favo bestelling? ‘De Dirty Vegan met seitan, verschillende soorten ui, augurk, witte kool én vegan looksaus. Een hemelse combinatie.’

Waar? Antwerpen, Brugge, Brussel, Leuven en Gent

Meer info? otomat.be

De Superette

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Video- en fotograaf Lissa: ‘Hier moet je zijn voor heerlijke zuurdesempizza’s met niet te veel tamtam. Op vrijdag en zaterdag ben je er best snel bij, want dan durven de pizza’s er al eens vroeg uitverkocht te zijn. En terecht!’

Favo bestelling? ‘Meestal ga ik voor de Margherita en de Flammkuchen die ik dan deel met mijn lief. Maar ook de pizza van de dag is een aanrader, altijd een leuke verrassing!’

Waar? Guldenspoorstraat 29, Gent

Meer info? de-superette.be

Il Gusto


https://www.instagram.com/p/CHN43seBhfK/

Webredactrice Jolien: ‘Ik ben zo iemand die bij de Italiaan liever pasta dan pizza bestelt, maar aan de traditionele pizza’s van Il Gusto kan ik niet weerstaan. Hun bodems zijn dun en knapperig, hun toppings lekker kruidig en hun grootte ideaal om er de volgende nog van na te genieten. Net zoals het hoort, dus!’

Favo bestelling? ‘Hun Green Lady met mozzarella, courgette, broccoli, gedroogde tomaten, sjalot, ricotta en verse munt.’

Waar? Gentsestraat 68, 9300 Aalst

Meer info? antipasto.ilgusto-aalst.be

Standard

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Online coördinator Robine: ‘Standard bevindt zich op de prachtige PAKT-site, gelegen in het Antwerpse Groen Kwartier. Standard serveert pizza’s van zuurdesemdeeg, belegd met zoveel mogelijk biologische onbespoten seizoensgroenten en kruiden vanop de daken van de site. Mijn favoriet? Die met burrata, geroosterde courgette en spinazie.’

Favo bestelling? ‘De Nduja met tomaat, boerenkool, nduja (pittige, smeerbare varkensworst uit Zuid-Italië), scamorza (Italiaanse kaas) en boerenworst.’

Waar? Regine Beerplein, 2018 Antwerpen & Rue de Moscou 11/13, 1060 Sint-Gillis

Meer info? standardpizza.be

Pizzeria Bellini

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Socialmediamanager Fien: ‘De mooiste dag van de week oftewel tijd voor pizza? Dan kies ik al-tijd voor pizzeria Bellini. De pizzabakker ging helemaal naar Napels om daar de kunst van het pizzabakken onder de knie te krijgen en dat proef je. Is het al tijd voor het avondeten? ‘

Favo bestelling? ‘Omdat ik van het principe ben dat je een goeie pizza place herkent aan zijn Margherita, bestel ik deze dan ook iedere keer.’

Waar? Transvaalstraat 75, 2600 Antwerpen

Meer info? pizzeriabellini.be

Nona

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Webredactrice Elke: ‘Ook al is het interieur een tikkeltje moderner dan bij een traditionele Italiaanse trattoria, toch voel je je bij Nona echt even terug in Italië. Het feit dat je binnenloopt via de keuken en daar een stel Italian speaking pizzaiolo’s échte Napolitaanse pizza’s in een houtoven ziet bakken, zal daar wellicht iets mee te maken hebben. Ze proberen zoveel mogelijk met biologische ingrediënten van eigen bodem te werken, en da’s voor mij een dikke plus.’

Favo bestelling? ‘De pizza Bufala Motza-Bella en een glas vermout.’

Waar? Sint-Katelijnestraat 17/19, 1000 Brussel

Meer info? nonalife.com

Il Carpaccio

Posted by Il Carpaccio on Friday, January 2, 2015


Beautyredactrice Charlotte: ‘Dit is waarschijnlijk een van de kleinste Italiaanse restaurants in Antwerpen, maar wel eentje met een uitgebreide en authentieke Italiaanse menukaart. De pizza’s zijn exact hoe ik ze graag eet: een superdunne bodem, krokante en bruin gebakken korst en niet overdreven zwaar belegd. Mijn favoriete vrijdagavondadresje na een vermoeiende werkweek.’

Favo bestelling? ‘De Prosciutto met tomatensaus, mozzarella en gedroogde ham.’

Waar? Generaal Lemanstraat 2a, 2018 Antwerpen

Meer info? Facebookpagina Il Carpaccio

Pizza Hut

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Webredactrice Chloë: ‘Het weekend zet ik al eens graag in met een (large) pizza en mijn favoriete Netflixserie. Mijn standaardkeuze is de heerlijke Pepperoni Lovers. Eigenlijk is dit de lievelingspizza van mijn broer, maar aangezien hij die pizza zo vaak bestelt, ben ik er net zo verslaafd aan geworden als hij. Hoewel deze pizza een klassieker is, smaakt hij nergens zo goed als bij Pizza Hut.’

Favo bestelling? ‘Ongetwijfeld de Pepperoni Lovers.’

Waar? Over het hele land!

Meer info? pizzahut.be

Loes & Krikke

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Journaliste en fotografe Marie: ‘In thuisstad Antwerpen doen de speltbodempizza’s van seizoensrestaurant Loes & Krikke m’n hart sneller slaan. Of ze open zijn of niet en wat hun menu is (dat verandert namelijk regelmatig) vind je op hun Instagrampagina.’

Favo bestelling? ‘Hun speciallekes, die zijn om duimen en vingers bij af te likken: burratini met chili, gember en postelein of een witte pizza met fior, venkel, olijven, chorizo, citroen en rode ui. Grits als je er bent ook een dessert mee (tiramisu!) en een flesje huisgemaakte Siciliaanse citrussiroop.’

Waar? Congresstraat 42, 2060 Antwerpen

Meer info? @loesenkrikke op Instagram

Pinocchio

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Webredactrice Herlinde: ‘De uitbaters van Pinocchio zijn even Italiaans als hun overheerlijke pizza’s. De pizza’s worden in de steenoven gebakken en geserveerd met een flinke dosis humor. Het ideale avondje uit!’

Favo bestelling? ‘De Pizza Tropicale want ja, ananas op pizza is heerlijk!’

Waar? Vlaanderenstraat 11, 9000 Gent

Meer info? Facebookpagina Pinocchio

Domino’s

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Eindredactrice Kaat: ‘Het is misschien raar, maar ik eet het liefst de pizza van Domino’s. Omdat ik mijn fastfood niet gezond en hip wil, maar vettig, zwaar en troostend. Oh, en aan huis gebracht, natuurlijk!’

Favo bestelling? ‘De Goatcheese-Bacon!’

Waar? Over het hele land!

Meer info? dominos.be

 

Meer hotspots:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '