Het valt niet langer te ontkennen, de herfst is in ‘t land! En om dit druilerige weer toch iets gezelliger te maken, maak ik vandaag carrot cake muffins mét zalig lekkere cream cheese frosting.
Disclaimer: dit receptje is niet ‘gezond’. Dit benadruk ik maar even nadat een niet al te vriendelijke man me enkele jaren geleden verzekerde dat ‘die paar worteltjes het niet plots een gezonde cake maken’. Gezonde dingen maken is dan ook allesbehalve het opzet van Zon(dig)dag, gelukkig maar! Deze carrot cake muffins zijn gewoon zalig lekker. Laat de frosting ook zeker niet weg, die maakt het geheel net helemaal af. Smullen!
Ingrediënten voor 12 muffins:
- 180 g bloem
- 2 koffielepeltjes bakpoeder
- flinke snuf zout
- koffielepeltje kaneel
- 2 eieren
- 120 ml zonnebloemolie
- koffielepeltje vanillearoma
- 150 g geraspte wortelen
- 50 g walnoten
Voor de cream cheese frosting:
- 200 g roomkaas
- 80 g boter
- 50 g poedersuiker
- lekje vanillearoma
- extra walnoten om af te werken
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA