Wat heb je nodig voor zwarte sesamijs?
– 3 eetlepels zwart sesamzaad
– 7,5 dl melk
– 2,5 dl slagroom
– 150 gram suiker
– 2 eierdooiers
De stapjes naar een heerlijk dessert
Let op: het maken van het zwarte sesamijs kost niet veel tijd, maar het moet nog minstens 3 uur in de vriezer voordat het echt goed ijs is.
Stap 1: Rooster het sesamzaad ongeveer 3 minuten in een koekenpan op hoog vuur.
Stap 2: Maal de sesamzaadjes fijn tot een grof poeder. Doe dit met een vijzel. Als het ‘knetterende’ geluid van de zaadjes over is, weet je dat je klaar bent met malen.
Stap 3: De melk, de sesamzaadjes, de slagroom en de helft van de suiker verhit je samen tot net onder het kookpunt. Let erop dat de melk niet aanbrandt, of dat het overkookt.
Stap 4: Klop de 2 eierdooiers met de suiker 3 minuten lang.
Stap 5: Doe 150 ml van het melkmengsel van stap 3 bij het mengsel van stap 4. Klop dit 1 minuut en voeg daarna de rest van het melkmengsel van stap 3 toe, en klop opnieuw.
Stap 6: Breng het mengsel in de pan aan de kook en laat het 10 minuten koken.
Stap 7: Giet dit mengsel in een kom en laat dit goed afkoelen. (ongeveer een half uur).
Stap 8: Zet de kom in de vriezer. Om het half uur moet je de kom uit de vriezer halen om het even te mixen. Dit herhaal je totdat het ijs is geworden.