Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Aan tafel!

RECEPT: surimi spring rolls

Het is weekend en dan mogen we al eens zondigen. Vandaag maken we héérlijke surimi spring rolls, en ze zijn minstens even lekker als bij de Chinees. Smullen maar!

4 pers. • 25 min.
 

Dit heb je nodig:

  • 2 wortels
  • 1 kleine koolrabi
  • 1/2 komkommer
  • 8 spitskoolbladeren
  • 8 tl vissaus
  • 8 tl sojasaus
  • 1 limoen
  • 8 vellen
  • rijstpapier
  • 8 surimisticks
  • 1 handvol scheutjes
     

Zo gemaakt:
 

1. Maak de wortelen, koolrabi en komkommer schoon en snij in dunne frietjes. Breng een ruime pot water aan de kook en dompel de spitskoolbladeren één voor één zo’n 2 minuten onder. Spoel de bladeren daarna onder koud water.
 

2. Meng de vissaus met de sojasaus en het limoensap. Hou je van spicy? Doe er dan een kneepje wasabi of chilisaus bij.
 

3. Neem een ruime kom met lauw water en dompel een rijstvel kort onder zodat het soepel wordt. Niet te lang, anders scheurt het! Dep het rijstvel droog op een handdoek. Leg er een spitskoolblad op en beleg met de groentefrietjes, stukjes surimi en wat van de scheutjes. Lepel er wat van de saus over. Plooi de onderkant naar binnen en rol op. Ga zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
 

4. Serveer met de rest van de saus en de scheutjes. Ook lekker met sesamzaadjes of geroosterde pindanootjes erbij!

 

Probeer ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '