Let op: ik maakte drie cakes, maar voor één cake heb je nodig:
250 gram havermoutmeel, 5 gram bakpoeder, 300 gram geraspte wortel, 12 dadels, 4 eieren, 150 gram kokosolie, 50 gram walnoten, kaneel, snufje keltisch zout, schil van 1⁄4 citroen. Verder heb je een keukenmachine en een staafmixer nodig.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Laat de dadels 10 minuutjes wellen in water en ontpit ze als dat nog niet is gebeurd.
Rasp de wortels met een keukenmachine.
Hak vervolgens de gewelde, ontpitte dadels met de keukenmachine.
Voeg de eieren bij de gehakte dadels.
Voeg bij het dadel/ei mengsel de kokosolie en mix dit met de staafmixer tot een glad mengsel.
Rasp 1/4 van de citroenschil en doe dit bij het mengsel.
Voeg nu ook het havermoutmeel, het bakpoeder, flink wat kaneel en de geraspte wortel toe en schep dit door elkaar tot een stevig mengsel.
Zet de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven (check na 50 minuten met een satéprikker of hij gaar is).
Is de cake gaar? Laat hem even afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken.
En klaar is je carrot cake! Ik ben benieuwd of je hem net zo lekker vindt als ik.