voor 4 pers. • 25 min.
Dit heb je nodig:
- Frituurolie
- 800 g inktvistubes, panklaar (vers of diepvries)
- Het sap van 1/2 citroen
- Peper
- Zout
- 100 g bloem
- 2 eieren
Voor de dipsaus:
- 6 el mayonaise
- 1 el ketchup
- Het sap van 1/2 limoen, of naar smaak
- Chilipoeder
- Peper
- Zout
Zo maak je de inktvisringen:
1. Meng voor de dipsaus de mayonaise met de ketchup. breng op smaak met limoensap, chilipoeder, peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de frituurolie op 175°c.
3. Snij de inktvistubes in ringen van iets dunner dan 1 cm. Besprenkel ze lichtjes met citroensap, kruid met peper en zout. Meng goed. haal de ringen daarna eerst door de bloem en vervolgens door losgeklopte ei.
4. Bak de inktvisringen in porties goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit
de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Hou de gefrituurde ringen
eventueel warm in een oven van 100°c.
5. Serveer met de dipsaus.
Probeer ook: