
Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor het zanddeeg: 4 dooiers • 170 g kristalsuiker • 200 g boter • 265 g bloem • 17 g bakpoeder
Voor de kaasvulling: 2 Florida pompelmoezen (sap, zeste en schijfjes) • 5 g gelatineblaadjes • 20 cl slagroom (40%) • 25 ml Cointreau • 225 g verse roomkaas • 6 el kristalsuiker • 1 eiwit
Bereiding:
Voor het zanddeeg:
Klop de suiker en dooiers op tot ze een gladde, witte, schuimige massa vormen. Voeg geleidelijk de boter toe.
Zeef de bloem en het bakpoeder en meng ze onder de massa.
Laat het deeg een uurtje in de koelkast rusten in plasticfolie. Rol het daarna uit tot maximum 8 mm dik. Steek rondjes uit met een ring. Doe bakpapier in de ring en leg er het deeg in. Bestrooi met een laagje kristalsuiker en bak af in een warme oven op 180°C gedurende 15 à 18 minuten.
Voor de kaasvulling:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm 5 eetlepels van de slagroom op met de gelatineblaadjes erin tot ongeveer 60°C.
Klop 3 el suiker en de verse roomkaas op. Voeg 5 eetlepels Florida pompelmoessap, een beetje Florida pompelmoeszeste en 25 ml Cointreau toe. Voeg de gelatine toe.
Klop in een andere kom de slagroom op met 3 eetlepels kristalsuiker. Meng dit voorzichtig onder het opgeklopt eiwit.
Afwerking:
Lepel het kaasmengsel in de met bakpapier beklede ring en laat minimum 3 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de ring en het bakpapier. Werk het taartje af met stukjes pompelmoes.
Tip: Rasp een beetje witte chocolade over het afgebakken zanddeeg. Zo zal het zanddeeg knapperig blijven en neemt het deeg minder vloeistof op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier