Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Pizza van gegrilde courgettes met verse kaas en pesto

Barbecueën hoeft niet gelijk te staan aan schotels vol worst, entrecote en lichtjes aangebrande kippenboutjes. Wij gaan voor veggie, light én lekker. Proef maar!


 

Tijd: 30 min.

Nodig (voor 4 personen)

  • 1 flinke bussel basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas (in stukjes)
  • 2 el pijnboompitten (licht geroosterd)
  • 1 teentje knoflook (ontkiemd)
  • 8 el goede olijfolie
  • 300 g gemengde kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 koffielepel xeresazijn
  • peper van de molen
  • zeezout
  • 1 gele en 1 groene courgette
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 100 g zure room


 

Zo gemaakt


1. Pluk de blaadjes van het basilicum en doe ze in een mixbeker. Voeg de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de knoflook en de olijfolie toe en mix tot een dikke pesto.

2. Snij de kerstomaatjes doormidden en doe ze in een schaal. Snij daarna de ui in fijne plakjes en voeg die bij de tomaatjes. Besprenkel met extra vierge olijfolie en xeresazijn en kruid met peper en zout.

3. Was de courgettes en snij ze met een groenteschaaf in plak- jes van 3 mm dik. Besprenkel de plakjes met olijfolie en meng voorzichtig met je handen.

4. Gril de courgetteschijfjes op de barbecue en hou ze apart in een schaal.

5. Gril de pizzabodem goud- bruin en gaar op de barbecue.

6. Bestrijk de pizzabodem met de los geroerde zure room en strijk er de pesto over. Schik de courgetteplakjes dakpansgewijs op de pizzabodem en serveer met de rest van de pesto en de tomatensalade.

 

 

Meer veggie BBQ-gerechten:

Partner Content

' ' ' '