Wat je voor deze cocktail nodig hebt is:
– 40 ml gin
– 10 ml suikerwater
– 10 ml citroensap
– drie schijfjes komkommer
– basilicumblaadjes (deze waren dit keer op dus gebruikte de barman muntblaadjes, ook super lekker!)
– ijsblokjes
– een cocktailshaker
– een cocktailglas
Gooi een paar basilicumblaadjes, of in dit geval muntblaadjes, in een glas.
Snij drie schijfjes komkommer in blokjes.
Giet daarna het suikerwater en citroensap erbij.
Stamp alles samen zodat het wordt gemalen.
Zorg voor een hoop ijsblokjes.
Plaats een cocktailshaker op het glas en... shaken maar! Ondertussen laat je je cocktailglas koud worden door er ijsblokjes in te leggen.
Giet je cocktail door een zeef in je glas, anders drijven er straks kleine stukjes komkommer e.d. in en dat wil je niet.
Done! Ik heb er weer van genoten. Ga jij dit groene beest ook proberen?