Home celebs The Weeknd verklaart eindelijk zijn vreemde verschijning in zijn laatste videoclip

The Weeknd verklaart eindelijk zijn vreemde verschijning in zijn laatste videoclip

Op de American Music Awards was het gezicht van de zanger helemaal ingepakt met verbanden en in zijn meest recente muziekvideo is hij onherkenbaar.

the weeknd
© Getty & YouTube

The Weeknd (30) verscheen de laatste tijd vaak met zijn hoofd helemaal ingepakt in verbanden en in zijn laatste clip was hij plots onherkenbaar. De zanger legt nu eindelijk uit wat hier precies achter zit.

Als artiest wil je natuurlijk dat er over je gepraat en geschreven wordt. The Weeknd heeft dat als geen ander begrepen. In zijn videoclips ‘Heartless’, ‘Blinding Lights’ en ‘After Hours’ zagen we Abel Tesfayes gezicht of beter gezegd dat van het personage dat hij speelt (met het herkenbare rode jasje) gekneusd en vol met bloed. In november vorig jaar verscheen de zanger zelfs op de American Music Awards met een zichtbaar gekneusd hoofd dat helemaal verpakt was in verbanden. Fans waren ongerust over hun idool, maar volgens sommigen was dit een stunt om de gevaarlijke gevolgen van rijden onder invloed aan te tonen.

Oppervlakkige showbizzwereld

Of toch niet? Want in de clip voor zijn allernieuwste single ‘Save Your Tears’ zagen we zijn gezicht na lange tijd terug zonder windels, kneuzingen of bloed, maar dit keer was hij haast onherkenbaar! Geruchten gingen onmiddellijk de ronde dat de artiest onder het mes was gegaan, maar dat die plastische ingreep toch faliekant misliep. Gelukkig ging het om een nepgezicht.

The Weeknd gaf in een gesprek met Variety eindelijk iets meer duidelijkheid over zijn bizarre verschijningen de afgelopen maanden. ‘Met deze zwachtels wil ik mensen doen nadenken over de absurde Hollywoodcultuur waarin mensen zichzelf manipuleren om oppervlakkige redenen zoals het behagen van en het aanvaard worden door anderen.’ Hij maakt dus duidelijk een statement tegen de oppervlakkigheid van de showbizzwereld.

Dit was blijkbaar de volgende stap in het verhaal dat hij wil vertellen met dit personage. ‘We zien hoe de verhaallijn van dit personage hogere niveaus van gevaar en absurditeit bereikt naarmate zijn verhaal vordert’, aldus de artiest. Variety vroeg ook of de zanger het niet erg vond om er zo gehavend uit te zien. ‘Aantrekkelijk zijn, is niet belangrijk voor mij‘, antwoordde hij. ‘Een boeiend verhaal vertellen wel.’ The Weeknd treedt zondagavond 7 februari op tijdens de pauze van de Super Bowl in de Verenigde Staten. We zijn nu al benieuwd hoe hij er dan zal uitzien op het podium.

Lees ook: