Home celebs Stefaan Degand speelt eerste rol na het overlijden van zijn vrouw

Stefaan Degand speelt eerste rol na het overlijden van zijn vrouw

'Mijn vrouw en ik, wij waren een match made in heaven'.

Isopix

Stefaan Degand verloor vier maand geleden onverwacht zijn vrouw en zijn ongeboren kind. Het gemis is nog groot, maar de acteur gaat verder met zijn leven. Hij trekt nu rond met het theaterstuk ‘Hamlet’ waarin hij de hoofdrol speelt.

Het leven van Stefaan Degand werd volledig op zijn kop gezet toen zijn vrouw Julie deze zomer plots met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze was toen zwanger van hun tweede kindje. Helaas stierven zowel Julie als Bo een paar uur later aan de gevolgen van een bacteriële hersenvliesontsteking. Stefaan bleef alleen achter met hun tweejarig dochtertje Mila.

Hamlet

‘Ik ben sowieso niet bezig met carrière make, maar op dit moment wil ik niks. Dat zal wel terugkomen’, zei Stefaan in een interview met Humo een tijdje geleden. Ondertussen zijn een aantal maanden gepasseerd en pikte Stefaan zijn leven terug op. Hij speelt Hamlet in de gelijknamige voorstelling van theatergroep Abattoir Fermé. Ze trekken heel Vlaanderen en Nederland door met een donkere versie van het beroemde stuk van Shakespeare.

In acht maanden tijd verloor ik mijn vrouw en mijn moeder. De twee belangrijkste vrouwen in mijn leven. Nu mag het stoppen.

Geen afscheid

Zelf ging Stefaan de laatste maanden ook door een enorm zware periode na het afscheid van zijn vrouw en ongeboren kind. ‘Ik zie dat niet als een onrechtvaardigheid, maar als het noodlot dat mij is overvallen’, vertelt Stefaan in De Zevende Dag op Een. ‘Compleet onverwacht. Heel snel. Op twee uur tijd was ik ze kwijt. Geen afscheid, niks. In acht maanden tijd verloor ik mijn vrouw en mijn moeder. De twee belangrijkste vrouwen in mijn leven. Nu mag het stoppen.’

Graag zien

In het begin worstelde Stefaan enorm met zijn verdriet. ‘In het begin staar je alleen naar een tafel, rook je sigaretten en drink je koffie’, aldus Stefaan in De Zevende Dag. ‘Dan komt er toch die bewustwording van ‘Wat ga ik nu doen?’ Ik besloot om verder te leven. Mijn vrouw en ik, wij waren een match made in heaven. Ik zag haar ontzettend graag en zij zag mij ook ontzettend graag. Ik troost mij met de gedachte dat wij dat elkaar elke dag gezegd hebben. Daar haal je energie uit om verder te doen.’

Naast de ellende vraag ik me af wat er mij nog allemaal te wachten staat. Ik ben ongelooflijk benieuwd. Ook naar nieuwe liefde natuurlijk.

Geluk

‘Naast de tristesse en ellende vraag ik me af wat er mij nog allemaal te wachten staat. Wie ga ik ontmoeten en wat ga ik nog spelen? Ik ben ongelooflijk benieuwd. Ook naar nieuwe liefde natuurlijk. Ook op professioneel vlak pikt Stefaan de draad weer op. Hij is als jurylid te zien in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ op Vier en nu trekt hij dus ook rond met de theatervoorstelling ‘Hamlet’. ‘Ik heb veel geluk, want ik word omring door honderden mensen’, aldus Stefaan. ‘Ik heb dan ook honderden armen om in te vallen, en dat is heerlijk.’

Lees ook: