Home celebs Prins Harry en Meghan Markle delen details over hun huwelijksdag

Prins Harry en Meghan Markle delen details over hun huwelijksdag

19 mei wordt het hoogtepunt van het jaar!

We kunnen niet wachten om the royal wedding live te volgen op 19 mei, want dan geven prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord. Kensington Palace gaf vandaag meer details vrij over het huwelijksprogramma, dus zorg dat je op tijd voor de buis zit!

Het Britse koninklijke huis heeft bevestigd dan prins Harry en Meghan Markle zullen trouwen in St George’s Chapel dat gelegen is op het domein van Windsor Castle. Het is dezelfde kerk waar prins Harry gedoopt werd toen hij drie maanden oud was.

De ceremonie zal beginnen om 12u en een uur duren, waarna het koppel om 13u in de koets zal stappen zodat de vele toeschouwers in de straten van Windsor een glimp van hen kunnen opvangen. ‘Op deze manier wil het paar hun bijzondere dag delen met de mensen’, laat Kensington Palace weten. Na de romantische koetsrit, die de route van Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk terug naar Windsor Castle zal afleggen, volgt een receptie in St George’s Hall.

De kerk waarin het huwelijk van het jaar wordt voltrokken, biedt plaats voor 800 gasten, wat een ‘intieme sfeer’ is volgens koninklijke standaarden. Ter vergelijking: op het huwelijk van prins William en Kate waren zo’n 2000 gasten aanwezig.

Later die avond zal prins Charles, de vader van Harry, een etentje houden in private sfeer, met dichte vrienden en familie van het pasgetrouwde koppel.

Wie had gehoopt op een kusmoment op het balkon – zoals het geval was bij prins William en Kate – zal helaas op zijn honger blijven zitten. St George’s Chapel ligt namelijk te ver van Buckingham Palace, en Windsor Castle heeft geen balkon.

De koninklijke familie zal betalen voor het volledige huwelijk, maar voor Meghan met haar prins kan trouwen, moet ze eerst nog gedoopt worden tot de Kerk van Engeland.

‘Harry & Meghan: The Royal Love Story’

In afwachting van the royal wedding, hebben we een update voor je over de film die het sprookje vertelt van Meghan en prins Harry. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door acteurs Murray Fraser en Parisa Fitz-Henley.

Aan de foto te zien die Parisa deelde op haar Instagram (met de toepasselijke #gingerlove) zijn de opnames drie dagen geleden begonnen. De kans zit er dus in dat de film uitkomt vóór onze favoriete tortelduifjes in het huwelijksbootje stappen. Fingers crossed!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.