Home celebs Pascale Naessens reageert op kritiek: ‘Ik ben in mijn hart geraakt’

Pascale Naessens reageert op kritiek: ‘Ik ben in mijn hart geraakt’

'Ik wil met mijn boeken iets totaal anders bereiken.'

Screenshot video 'Van Gils & Gasten'
Na de kritiek van een kinderpsychologe op haar kookboeken wilde Pascale Naessens zich komen verdedigen in 'Van Gils & Gasten'. 'Ik heb zelf een eetstoornis gehad, dus dit slaat nergens op', vertelt ze in het programma. 

Met haar 'Pure Keuken' zou Pascale Naessens jongeren met een eetstoornis aantrekken. Kinderpsychologe Annik Simons klaagt daarom de populaire voedselhypes en de 'Pure Keuken' van Pascale aan. Maar dat begrijpt Naessens helemaal niet. 

'Ik promoot noten, olijfolie, veel groenten en fruit, allemaal calorierijke zaken en gezonde koolhydraten. Ik snap het niet, ja ik snap het niet', reageerde Pascal bij Lieven Van Gils. 

Want Pascale wil met haar kookboeken iets totaal anders bereiken. 'Genieten en lekker eten daar gaat het om.' 

Eetstoornis

'Ik heb het zelf meegemaakt. Ik heb daar jarenlang mee gevochten. Ik ben op zoek gegaan naar hulp. Naar een psychiater en een diëtiste gaan hielp allemaal niet', vertelt een geraakte Pascale.

Ze is net de boeken beginnen te schrijven voor meisjes die met zulke problemen worstelen. Voor ze haar boeken ging schrijven had ze zelfs nog een ander idee. 'Ik wilde een tehuis oprichten om meisjes met een eetstoornis te helpen.' 

Tegen koolhydraten?

Zelf hoort Pascale vaak dat ze tegen koolhydraten is. Dat misverstand wil ze toch ook nog even rechtzetten. 'Dat is niet waar. Ik neem gewoon andere bronnen van koolhydraten zoals groenten, fruit, quinoa, linzen, bonen… Allemaal veel gezondere bronnen.

Ze wil met haar boeken net een positieve boodschap brengen. 'Ik denk dat ze zich hier vergist hebben van schietschijf', besluit Pascale.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.