Home celebs Meghan Markle krijgt kritiek op peperdure babyshower: ‘Prins William zal hier niet...

Meghan Markle krijgt kritiek op peperdure babyshower: ‘Prins William zal hier niet mee lachen’

De hoogzwangere hertogin nam onder andere een dure privéjet naar New York, wat haar niet in dank wordt afgenomen.

We schreven eerder deze week al over de twee (!) babyshowers die de vrienden van Meghan Markle in New York voor haar gaven. Ondertussen is er iets meer bekend over die feestjes, namelijk dat het kostenplaatje ervan op zo’n 380.000 euro kwam. En dat vinden criticasters extravagant veel.

De Britse krant Daily Mail verzamelde enkele bedragen om zo een beeld te krijgen van het kostenplaatje van Meghan babyshowers. Zo kost het penthouse in The Mark in New York, waar de feestjes waren, 75.000 dollar per nacht. Meghan verbleef er twee nachten, en daarna nog vijf nachten in een eenpersoonskamer in het hotel voor bijna 10.000 dollar . Volgens insiders is de suite waar de babyshowers waren zowat de meest fancy hotelkamer in de stad en de duurste in de Verenigde Staten.

Meghan nam samen met vriendin Amal Clooney een privévlucht van Londen naar New York, wat zo’n 250.000 dollar zou kosten. Die keuze wordt de hertogin niet in dank afgenomen, zeker niet gezien prins Harry’s voortdurende inzet voor het klimaat. Verder gaf ze meer dan 14.000 dollar uit aan twee koninklijke bodyguards, 50.000 dollar aan een evenementenbureau, 625 dollar aan een harpconcert en nog wat kleinere bedragen aan lunches, theekransjes en rozen. In totaal zouden de feestelijkheden zo’n 330.000 pond of 380.000 euro gekost hebben.

Meer celebrity dan royalty

De hertogin krijgt onder meer van milieuactivisten en royaltywatchers heel wat kritiek op het extravagante feestje. Paul Burrell, de voormalige butler van prinses Diana, denkt er het zijne van. ‘Ik denk dat prins William erg boos zal zijn omwille van Meghans overdreven extravagantie deze week, en omwille van het feit dat haar babyshower er meer celebrity dan royalty uitzag’, laat hij in de media weten. ‘Prins William probeert zijn familie uit de spotlight te houden, dus het feit dat Meghans babyshower zo opschepperig was, zal heel frustrerend zijn voor hem en kan voor een scheiding zorgen in de familie. Ik denk dat de duizenden dollars die aan haar babyshower opgingen veel beter gespendeerd konden worden in andere doelen…’

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.