Home celebs Matteo Simoni vertelt openhartig over het verliezen van zijn broer aan epilepsie

Matteo Simoni vertelt openhartig over het verliezen van zijn broer aan epilepsie

'Hij had constant aanvallen.'

© photo news

Matteo Simoni verloor zijn broer Rafael op 21-jarige leeftijd aan epilepsie. ‘Hij had constant aanvallen’, vertelt de acteur openhartig op Joe.

Matteo Simoni was dit weekend te gast bij Evi Hanssen in haar programma ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ op Joe. Ze hadden het over zijn nieuwste film ‘Trio’ die sinds kort in de bioscoop speelt, maar het gesprek ging ook de serieuze toer op toen Matteo openhartig babbelde over het overlijden van zijn broer.

‘Het is altijd gevaarlijk’

Rafael stierf toen ie amper 21 jaar was aan epilepsie. ‘Hij had een heel zeldzame vorm van de ziekte’, zegt Matteo. ‘Maar één iemand op de zoveel miljoen heeft die vorm. Hij had daardoor eigenlijk constant aanvallen, waardoor de pauzes tussen de aanvallen korter waren dan de aanvallen zelf.’

Matteo omschrijft zo een aanval als een soort technische storing tussen je twee hersenhelften. ‘Je begint te trillen, er komt schuim uit je mond en het gevaar bestaat dat je je tong afbijt omdat je je eigen spiertrekkingen niet onder controle krijgt.’

De acteur gaf ook tips om iemand te helpen die een aanval krijgt. ‘Je moet het hoofd naar achteren leggen en een lepel in de mond steken, zodat de tong naar onderen geduwd wordt en de ademhaling vrij blijft’, aldus Matteo. ‘Het kan ieder moment van de dag gebeuren. Tijdens het autorijden, skiën, weet ik veel wat: het is altijd gevaarlijk.’Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.