Home celebs ‘Lieve mama, drie jaar al’: actrice Lize Feryn deelt pakkende post voor...

‘Lieve mama, drie jaar al’: actrice Lize Feryn deelt pakkende post voor overleden mama

'Er is geen schoner compliment, mama, dan lijken op jou', schrijft de 'In Vlaamse Velden'-actrice.

Lize Feryn
© Thomas Vanhaute via Belga

Op 16 december 2015 overleed de mama van actrice Lize Feryn (25) na een slepende ziekte. In datzelfde jaar wilden Lize en haar papa een reis maken naar Cuba, maar ze stelden die toen uit. Tot nu. Van in Playa Larga op Cuba schreef de actrice zondag een prachtige post voor haar mama.

Handen achter de rug

In 2013 werd de mama van Lize Feryn getroffen door borstkanker. Twee jaar later verloor ze de strijd. Met een mooie foto en een pakkende tekst herdenkt de actrice haar mama, drie jaar na haar sterfdag.

Op de foto loopt Lize op een Cubaans strand met haar handen achter de rug, een trucje dat ze van haar mama meekreeg om haar rug recht te houden ondanks haar 1m80. Een trucje dat ze vroeger altijd onhandig vond. ‘Maar nu, vaker en vaker betrap ik mezelf op die houding’, schrijft Lize. ‘Het gaat vanzelf, dat lijken op jou.’

View this post on Instagram

Lieve mama, drie jaar al. Ik schrijf je vanuit ons blauwe kamertje in Playa Larga, Cuba. Papa is zijn vogelboek aan het bestuderen om z’n waarnemingen van vandaag te noteren. We zagen de bijkolibrie, het kleinste vogeltje ter wereld. Vanuit onze kamer kunnen we de Caraïbische zee zien en z’n golven horen. Het is de reis die papa en ik zouden maken in 2015. We zijn er eindelijk geraakt, in Cuba, en bedenk me hoe graag ik deze ervaring met jou zou delen. Papa zei: ‘ge zijt precies mama’. We hadden een fietstaxi besteld om ons van het oude stadsgedeelte van Havana naar ons hotelletje te brengen. Ik zag de rug van onze chauffeur nat worden en voelde me schuldig dat we de arme man lieten trappen voor z’n leven. Dat hij zelf had gesmeekt om ons te brengen, kon me niet van het medelijden ontdoen, en het liefst nog was ik aan de helft van de rit uitgestapt om zelf verder te wandelen. Papa had gelijk. Zaten jij en ik samen in die taxi, we hadden het nog geen twee straten uitgehouden. Er zijn nog dingen waarin ik je herken, mama. De goede raad die ik van jou meekreeg, om zoals jij mijn handen op mijn rug te houden om met mijn meter tachtig niet gebogen te gaan lopen, vond ik altijd geweldig onpraktisch. Maar nu, vaker en vaker betrap ik mezelf op jouw houding. Het gaat vanzelf, dat lijken op jou. Het is een zin die we met de zussen en gretig op elkaar afvuren. ‘Ge zijt precies mama’. We herkennen je heel vaak in kleine dingen. Hoe kan het ook anders. Jij hebt ons de kneepjes van het leven geleerd. Er is geen schoner compliment, mama, dan lijken op jou. Ik doe mijn ogen dicht en denk aan morgen. Dan ben je drie jaar en een dag niet meer bij ons. Maar eigenlijk wel. Eigenlijk altijd. ♥️?

A post shared by Lize Feryn (@lizeferyn) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.