Home celebs Komiek Xander De Rycke haalt enorm hard uit naar deze BV

Komiek Xander De Rycke haalt enorm hard uit naar deze BV

Het is nochtans de chouchou van Vlaanderen.

Isopix

Je weet dat je het gemaakt hebt als BV als ze jou het onderwerp maken van hun show. James Cooke is een van de opmerkelijkste figuren uit 2017 en komiek Xander De Rycke spaarde hem dan ook niet in zijn eindejaarsconference.

James Cooke brak in 2017 door en werd al snel de favoriet van Vlaanderen met zijn goed gevoel voor humor en zijn supervriendelijk karakter. Hoge bomen vangen veel wind, en als populairste BV van het moment mag je verwachten dat ze je ofwel nadoen in ‘Tegen De Sterren Op’ of je belachelijk maken in een eindejaarsconference. James Cooke kreeg dat laatste voorgeschoteld door niemand minder dan Xander De Rycke.

Beledigen

Xander De Rycke heeft doorheen de jaren al een serieuze reputatie opgebouwd als het komt op BV’s beledigen. Hij neemt geen blad voor de mond en doet niks liever dan afgeven op de crème de la crème van de Vlaamse televisie. In zijn nieuwste show ‘Houdt het voor bekeken’ steekt hij een grappige monoloog af over James Cooke. ‘Opeens was hij er’, aldus Xander. ‘Niemand weet waar hij vandaan komt en niemand weet wat hij doet.’

Huisdier

‘James heeft twee talenten’, gaat Xander verder. ‘Homoseksuele toespelingen geven aan de zijkant van een programma – ‘De Slimste Mens’ – en kokhalzen. Hij is eigenlijk acteur en theaterproducent, maar is in beide niet zo goed. Hij is gewoon op tv omdat Gert Verhulst en Karen Damen dat willen. Hij is eigenlijk het huisdier van de BV’s. Een huisdier met een beperking, waarvan de hype uit de hand is gelopen en nu zitten we ermee.’

Dinosaurus

Xander vergelijkt James verder met een dinosaurus. ‘James is een soort homo-tyrannosaurus-rex met zijn gat naar achteren, korte armpjes en zijn mond die niet volledig dichtgaat.’ Het is en blijft natuurlijk comedy en in dat genre mag je met alles en iedereen lachen zonder kwade bedoelingen, schuldgevoel of gêne. Je kan zijn volledige show hieronder bekijken. Het fragment over James Cooke begint op 1:27:30.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.