Home celebs Jake Gyllenhaal over zijn eerste ontmoeting en vriendschap met Heath Ledger

Jake Gyllenhaal over zijn eerste ontmoeting en vriendschap met Heath Ledger

'Dat is hoeveel Heath van mij hield.'

Jake Gyllenhaal vertelt het verhaal over zijn eerste ontmoeting met Heath Ledger, met wie hij een hechte vriendschap deelde tot zijn dood in 2008. De twee acteurs vonden elkaar door hun gemeenschappelijke frustraties over een gemiste hoofdrol.

We zagen Jake Gyllenhaal en Heath Ledger voor het eerst samen op het scherm in ‘Brokeback Mountain’, maar het is de film ‘Moulin Rouge!‘ waar de twee acteurs hun vriendschap aan te danken hebben.

In een interview met GQ Australia vertelt Jake dat hij heel graag de hoofdrol wilde in de musical. Zijn twee andere concurrenten waren Heath Ledger en Ewan McGregor. Het was aan de maker, Baz Luhrmann, om te kiezen tussen de drie kandidaten.

Toen de rol uiteindelijk naar McGregor ging, ontmoette de 37-jarige acteur Heath Ledger en de twee hadden meteen een klik over hun gedeelde frustraties over de gemiste rol. Jaren later speelden ze samen in ‘Brokeback Mountain’, die zo goed onthaald werd dat Baz Luhrmann zijn volgende film aanbood aan Heath Ledger.

‘Ik weet nog dat Heath mij opbelde en zei ‘Hey mate, ik heb nieuws voor je. Baz heeft mij zojuist zijn volgende film aangeboden. Ik wilde je gewoon laten weten dat ik het heb afgewezen!’, vertelt Gyllenhaal. ‘Dat is hoeveel Heath van mij hield en dat is hoe ik hem leerde kennen.’

Heath Ledger overleed in 2008 aan een overdosis. Gyllenhaal is de peetvader van Matilda, de 12-jarige dochter van Ledger met Michelle Williams.

Lees ook: