Home celebs INTERVIEW Frances Lefebure: ‘Ik ben niet zo onzeker, omdat ik heel goed...

INTERVIEW Frances Lefebure: ‘Ik ben niet zo onzeker, omdat ik heel goed besef wat ik níét kan.’

Flair
Er bestaan ook nog namen die zonder 'De Slimste Mens' gelanceerd worden. Noteer Frances Lefebure in je lijstje met gezichten van 2017. Dit voorjaar palmt ze je scherm in als actrice én als presentatrice.  

Misschien kende je Frances al van haar rollen in 'Nieuw Texas', 'Spitsbroers' en 'Vriendinnen'. Misschien ook niet, maar dan is de kans klein dat je haar schone verschijning de komende maanden nog kan ontlopen. Sinds 16 januari is Frances als sommelier Tessa te zien in 'Amigo’s', de gloednieuwe VTM-reeks over vijf ex-gedetineerden die samen een restaurant opstarten. Later dit voorjaar speelt Frances in het fijne gezelschap van Otto-Jan Ham en Sven De Leyer voor cupido in 'Hotel Römantiek' op VIER. Het moge duidelijk zijn: er is een nieuwe Vlaamse ster die klaarstaat om aan de showbizzhemel te rijzen.

We spreken af met Frances in een café in Elsene, de plek waar ze vier jaar geleden naartoe is verhuisd. Voor een studie, de liefde, de job? ‘Nee, voor geen enkele praktische reden. Ik ben in Gent opgegroeid, heb in Antwerpen gestudeerd. Beide steden had ik wel even gezien, Brussel was de enige grote stad die overbleef. Dus ben ik hiernaartoe verhuisd.’ De keuzes in het leven hoeven niet altijd zo moeilijk te zijn, dat is toch het gevoel dat we na het interview met deze wijze 27-jarige zullen overhouden. Maar eerst beginnen bij de aanleiding voor onze ontmoeting: haar hoofdrol in de serie 'Amigo’s'.

 

'Amigo’s' vertelt het verhaal van vijf ex-gedetineerden die samen een restaurant starten. Ben jij een van hen?

‘Nee, het verhaal gaat over vijf mannen die elkaar in de Nieuwe Wandeling in Gent (de gevangenis, red.) hebben leren kennen en vrienden zijn geworden. Na hun vrijlating willen ze werk maken van een schone lei en beginnen ze samen een restaurant. Eén van die ex-gedetineerden is mijn papa, die ik sinds mijn zestiende niet meer gezien heb. Ondertussen ben ik sommelier geworden en achter de rug van mijn vader solliciteer ik bij zijn vrienden naar een job in het restaurant. Die krijg ik en zo start het verhaal.’