Home celebs Eva Daeleman doorbreekt belangrijk vrouwentaboe: ‘Ik kwam pas voor de eerste keer klaar...

Eva Daeleman doorbreekt belangrijk vrouwentaboe: ‘Ik kwam pas voor de eerste keer klaar op mijn 25e’

Uit onze Grote Orgasme-enquête blijkt dat 5 % van jullie nog nooit klaarkwam.

© Instagram: @evadaeleman

Eva Daeleman (28) stelde deze week haar gloednieuwe boek ‘Omdat het kan’ voor. Daarin vertelt ze hoe ze de voorbije jaren een gelukkiger mens werd én doorbreekt ze alweer heel wat taboes. Ook haar seksuele beleving komt aan bod. Eva schrijft in haar boek dat ze pas op haar 25e haar eerste orgasme kreeg.

Eva Daeleman schrijft in ‘Omdat het kan’ dat een osteopaat en chiropractor haar midden in haar burn-out de opdracht gaven om dagelijks te masturberen. ‘Een poging om lijf en geest weer te verbinden’, zo beschrijft ze in een van de hoofdstukken van haar boek. Eerst liep die opdracht niet van een leien dakje: ‘De eerste paar keren vond ik het raar, ik vond het zelfs behoorlijk vies en zompig.

Maar na wat oefening ging het beter. Eva fakete weleens een orgasme, maar kwam op haar 25ste te weten hoe het écht voelt: ‘Voor het eerst werd het stil in hoofd en lijf. De rust daalde neer. Yes! Ik snapte eindelijk de heilige graal die men orgasme noemt.’

Veel te vaak leggen we de verantwoordelijkheid bij de ander, terwijl zelfbeminning stap 1 is.

Op Instagram plaatste Eva vandaag een mooie post over dat bewuste deel van haar boek: ‘Ik koos ervoor om open te delen hoe ik mijn seksualiteit lang ontkende. Dit deed ik niet platvloers, maar met context en kader. Een heel stuk in het boek wijdde ik eraan. Aan hoe masturbatie me hielp mijn lichaam toe te laten, gezond te laten worden, mezelf te voelen en te voeden. Veel te vaak leggen we de verantwoordelijkheid bij de ander, terwijl zelfbeminning stap 1 is. Hoe kan je aan iemand uitleggen wat je fijn vindt als je het zelf niet eens weet?

View this post on Instagram

ik schreef een boek over bewustzijn. bewust worden en groeien. bewustzijn in alle aspecten van het leven: voeding, werk, gezondheid, vrienden, wonen, denken, leven, voelen, zijn, … seksualiteit kon daar niet in ontbreken. een thema dat ons allemaal aangaat. de manier om intiem te verbinden, intens te genieten, de wereld buiten te sluiten. er hangt zoveel negativiteit rond dit thema, patsergedrag, schaamte. ik koos ervoor om open te delen hoe ik mijn seksualiteit lang ontkende. dit deed ik niet platvloers, maar met context en kader. een heel stuk in het boek wijdde ik eraan. aan hoe masturbatie me hielp mijn lichaam toe te laten, gezond te laten worden, mezelf te voelen en te voeden. veel te vaak leggen we de verantwoordelijkheid bij de ander, terwijl zelfbeminning stap 1 is. hoe kan je aan iemand uitleggen wat je fijn vind als je het zelf niet eens weet? dit boek is belangrijk voor me. hier wil ik een platform creëren voor openheid, dat kwetsbaarheid niet langer dapper hoeft te zijn, maar we makkelijker en zonder schaamte kunnen praten over thema’s waar we allemaal mee worstelen of dagelijks mee bezig zijn. jammer dat populaire kranten voor sappige koppen kiezen en zo hun ziel vergeten. gelukkig lees je binnenkort in andere kranten het echte verhaal. of in het boek natuurlijk. dit wilde ik nog graag even delen. gewoon. omdat het kan. ~ #omdathetkanhetboek

A post shared by eva daeleman (@evadaeleman) on

Eva is niet alleen

Wij houden wel van taboes doorbreken. We zijn dan ook blij dat Eva als invloedrijke bekende kop haar invloed op een goede manier gebruikt. Goed om te weten is dat Eva allesbehalve de enige vrouw is die niet het ene na het andere orgasme ervaart.

23 % van de vrouwen kwam nog nooit klaar tijdens het ontvangen van orale seks.

Uit onze Grote Orgasme-enquête van vorig jaar, waarin 2984 vrouwen ondervraagd werden, is gebleken dat 5 % van jullie nog nooit een orgasme ervoer. 23 % van de vrouwen kwam nog nooit klaar tijdens het ontvangen van orale seks. Niks om je over te schamen, dus! Dat wil gelukkig absoluut niet zeggen dat je niet kan genieten van je seksleven. Slechts 4 % van de ondervraagde vrouwen zegt geen plezier te beleven aan een vrijpartij zonder orgasme.

In haar boek schrijft Eva over het moment na haar eerste orgasme: ‘De rust daalde neer.’ En daar lijken de meeste vrouwen het mee eens te zijn. Uit onze enquête blijkt dat 83 % van jullie zich helemaal relaxed voelt na een orgasme.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.