Home celebs Dan toch: Sven en Amanda uit ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ zijn een koppel!

Dan toch: Sven en Amanda uit ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ zijn een koppel!

Ze kusten voor 't eerst voor het oog van de camera

Vlaanderen vermoedde het al langer, maar nu bevestigt het duo het zelf: Sven en Amanda zijn wel degelijk méér dan boezemvrienden. Ze kusten voor het eerst voor het oog van de camera in hun pop-uprestaurant, maar vroegen aan VTM om het geheim te houden. Sinds de dag dat ze Kommáti moesten sluiten, zijn ze officieel een koppel.

'Ja, we zijn een koppel'

'Wij doen alles samen, behalve kussen en seks.' Het was Amanda's standaardantwoord op vragen over de speciale relatie met haar beste vriend en Kommáti-kok Sven. Maar verliefdheid stop je niet zomaar onder stoelen of banken en dus speculeerde kijkend Vlaanderen er lustig op los over een eventuele liefdesrelatie. Zij krijgen nu gelijk. 'Ja, we zijn een koppel', staat er te lezen op de voorpagina van Dag Allemaal, op een foto van een innig knuffelende Sven en – een schijnbaar halfnaakte – Amanda.

Een kus over de toog

'14 mei beschouwen we officieel als onze datum, toen we onze pop-up moesten sluiten', vertelt Sven daarover. 'Tijdens het programma zelf hebben we er nooit aan gedacht om een koppel te worden', vervolgt Amanda. 'Kommáti was ons kind, dat wilden we gescheiden houden.' Zélfs toen er een kus viel, durfden de twee de stap niet te zetten. 'Ik heb Sven toen gekust, over de toog heen. Ik kon het niet laten. We hebben daar achteraf veel over gepraat en beslisten om toch het niet te doen. Het was niet het moment om een relatie te beginnen', aldus Amanda.

VTM had de kus op beeld en wilde die uiteraard maar al te graag uitzenden, maar respecteerde de vraag van het Kommáti-koppel om dat niet te doen. 'Dat wilden we niet. We waren daar nog niet klaar voor. We waren er toen nog niet zeker van of we wel een relatie wilden.' Na de sluiting van hun pop-up vertrokken de twee samen op reis naar Lissabon en Mallorca. 'We moesten naar het buitenland om op ons gemak te zijn, want hier vonden we geen rust. Iedereen herkent ons.' Naast rust, vonden ze op reis dus ook elkaar. 'In Lissabon is alles, euh, opengebloeid', zegt Amanda.

'Sven heeft zo'n zachte voetjes'

Wat Sven en Amanda zo aantrekkelijk vinden aan elkaar? 'Sven is helemaal mijn type niet. Allez, uiterlijk dan, hé', flapt Amanda eruit. 'Maar ik zie wel toekomst met hem. Bij Sven klopt het totaalpakket. Trouwens hij heeft ook heel zachte voetjes.' En Sven, die vindt vooral Amanda's billen geweldig. 'Bovendien heeft ze veel respect voor mij. Zij is heel lief, en zou alles voor mij doen', voegt hij nog toe. Hoe schattig zijn die twee?

Meer over 'Mijn Pop-uprestaurant!':

9 redenen waarom wij stiekem een crush hebben op Willem van 'Mijn Pop-uprestaurant!'

De K3'tjes brachten een bezoekje aan Strombowli in Knokke

Cute: Stijn en Nuria uit 'Blind Getrouwd' gingen eten bij Strombowli